Početna Društvo Na Luštici i ovog ljeta nema vode bez cistijerni

Na Luštici i ovog ljeta nema vode bez cistijerni

9

Domaćinstva na hercegnovskom dijelu Luštice, njih oko 70 sa 300 članova, nastanjenih u 13 zaselaka, imaće i tokom ovog ljeta, u „najkritičnijem“, odnosno najsušnijem periodu od jula do septembra, obezbijeđeno dodatno snabdijevanje vodom iz cistijerni, po potrebi.

Vodu će, kao i prošle godine, dopremati firma Bogkomerc sa Luštice, koju zastupa direktorica Milica Bogetić. Sa njom je Opština Herceg Novi sklopila Ugovor o prevozu vode cistijernama domaćinstvima na Luštici, vrijedan skoro 15 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om.

Na taj način će Luštičanima sa novskog dijela, uz privatne bistijerne, biti dostupno još oko 250 cistijerni vode, koliko je bila i prošlogodišnja praksa. Svako od 70 domaćinstava mjesečno dobije dvije ili tri cistijerne vode, tj. po 8 kubika vode.

Podsjetićemo da je lokalna uprava prihvatila ponudu podgoričkog HydroGIS sistema za izradu glavnog projekta vodovodne infrastrukture na Luštici, sa kojom je 25. aprila sklopljen ugovor.

9 Komentari

 1. Da vam nije Vlada i predsjednik krivi za vasu nebrigu za domicialno stanovnistvo?
  30 godina nijeste u stanju ni put da napravite kako treba..a kamoli vodu da dovedete.Uvijek vam je neko kriv ili vrijeme ili ovo ili ono..

 2. Sram da vas bude ..uvijek ista prica ..i vi hocete u Evropu?
  Hocete ali da se kopate u Evropu..
  Nema vode a najveve padavine u Evroli..
  Nema struje a Vlada izvozi struju..
  Je.e lud..ludaka..pi..

  13
  1
 3. I lusticani su placali samodoprinos za izgradnju vodovoda Plat -H.Novi,pa I poslije toliko godina nista.Vazno je pred izbore proparadirat Lusticom,slikat se….epp a vode..nema…zalosno.

  20

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code