Početna Društvo Na Luštici najkritičnije u Gornjim Klincima

Na Luštici najkritičnije u Gornjim Klincima

0

Situacija na Luštici je povoljnija ovoga jutra u odnosu na protekle dane, iako plamena još uvijek ima na pojedinim lokacijama, potvrdio nam je komandir DVD Krtoli, Stefan Kostić:

– Ja sam se maloprije povukao sa terena na kratko, ali trenutno je najviše snage usmjereno ka Gornjim Klincima, gdje vatra prijeti da se primakne jednom etno selu, a kritično je jutros bilo i blizu Petrovića, ali to je za sada pod kontrolom. Ukrajinski avion kao i švajcarski helikopter i jutros su bili aktivni i veoma uspješni, očekujemo danas podizanje i air tractora, tako da vjerujemo, da bismo tokom dana mogli imati dosta povoljniju situaciju, mišljenja je Kostić.

Iza vatrogasaca, doborovljaca i pripadnika Vojske Crne Gore koji su na Luštici, neprospavana je noć, jer se branila crkva na Gornjim Klincima.

Elektrosnabdijevanje na Luštici jutros je ponovo omogućeno, budući da je napon prekinut sinoć, jer požar od Klinaca do Krašića gorio je ispod dalekovoda, pa su vatrogasci radi sprječavanja dalje havarije, tražili da se dalekovod “ugasi”.

Kostić je istakao da ogromnu pomoć, osim kolega i dobrovoljaca, pruža Vojska Crne Gore, kao i privatnici Bato i Zoran Bogetić, te Đorđe i Đuro Miljanić, koji imaju ukupno 8 cistijerni, i koje su stavili na raspolaganje za gašenje. Kostić kaže da im je Opština Herceg Novi do sada uplatila 1000 eura na ime utrošenog goriva, ali da će biti neophodno još.

Iz lokalne uprave Herceg Novi kazali su da angažovanje dobrovoljaca danas vjerovatno neće biti neophodno. Očekuje se da Direktorat za vanredne situacije uskoro da raspored letova avijacije koja je angažovana za Lušticu i Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code