Početna Društvo Na Luštici povoljnija situacija s požarima, palo jutros i malo kiše

Na Luštici povoljnija situacija s požarima, palo jutros i malo kiše

0

Na Luštici situacija je jutros mirnija u odnosu na protekli dan, međutim, potencijalna opasnost od širenja požarnog fronta, postoji nadomak Petrovića i u Krašićima, kao i na tivatskim Solilima, gdje se vatra konstantno “vraća”, od tzv. podzemnih požara.

Ipak, prijetnji po ljudstvo i kuće za sada nema, jer su vatrogasci, uz pomoć kiše koja je jutros padala kratko oko 4 sata uspjeli da “umire” opožarena mjesta.

Picerija i restoran

Na kompletnom požarištu na Luštici po 24 h dežuraju vatrogasci iz Tivta, dio iz Kotora, Herceg Novog i DVD Krtoli, priča nam predsjednik DVD Krtoli, Stefan Kostić:

“Situacija je jutros povoljna, sinoć je palo malo kiše, pao je jedan pljusak koji nije to mogao da pogasi, već samo da umiri. Nama je veliko požarište, a stalan problem imamo na Solilima, jer je tu riječ o podzemnim požarima, koji idu ispod grana. Malo jači vjetar ga odma raspiri, a praktično takva situacija je i u Krašićima i Petrovićima, gdje dim još tinja”, priča Kostić.

Tokom proteklog dana požar koji je tinjao visoko u šumi i teško mogao da se gasi, rasplamsao ga je vjetar tokom popodnevnih sati. Uz “pomoć” maestrala došao je na 50-ak metara od kuća i velikom brzinom stigao skoro do obale, odnosno do vojnog objekta Petrovića, priča dalje Kostić:

“Uglavnom nijedan objekat nije stradao, reagovali smo brzo i stavili vatru pod kontrolu tokom akcije u kojoj su učestvovali bukvalno svi – i mi iz DVD Krtoli i kolege iz Tivta, Kotora i Herceg Novog”, naveo je Kostić.

Veliku zahvalnost, pored kolega iz Tivta, Kotora i Herceg Novog kao i drugih Kostić upućuje kako kaže “njegovim momcima”, dobrovoljcima. Njih 48-oro ,“bez pare i dinara” bukvalno rade bez prestanka, još od 3. jula kada je krenula vatrena stihija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code