Početna Društvo Na Luštici prioriteti putna infrastruktura i sanacija Doma kulture

Na Luštici prioriteti putna infrastruktura i sanacija Doma kulture

7

Izgradnja putne i vodovodne infrastrukture, sanacija seoskih puteva i Doma kulture na Luštici prioritetni su projekti, koji će u narednom periodu značajno poboljšati kvalitet života građana u ovom dijelu Opštine Herceg Novi. To je, kako saopštavaju iz press službe Opštine, konstatovano tokom radne posjete predstavnika Opštine Mjesnoj zajednici Luštica.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević juče su sa saradnicima obišli poluostrvo i razgovarali sa članovima Savjeta i predsjednikom Mjesne zajednice Luštica Jovanom Moricom.

Informisali su predstavnike Mjesne zajednice sa dinamikom projekata izgradnje vodovodne i putne infrastrukture, koji su velike vrijednosti i radiće se u saradnji sa investitorima na poluostrvu.

Raspisan je tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju glavnog puta na Luštici, a uskoro će se pred odbornicima lokalne Skupštine naći i odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju vodovodne mreže, kazao je predsjednik Katić. Kako je dodao, optimističan je kada je riječ o ovim projektima, jer su oni definitivno zajednički interes opštine, države, mještana i investitora koji su zainteresovani za izgradnju kompleksa na Luštici.

Osim toga, važna tema je sanacija puteva kroz luštička sela i Doma kulture u Klincima, što su projekti koje će u narednom periodu realizovati lokalna uprava. Dogovoreno je da će se sredstva za ove radove naći u budžetu za narednu godinu, istakao je Katić.

Kako se moglo čuti, nedostatak komunalne infrastrukture je decenijama boljka mještana Luštice i biće potrebno vrijeme i dosta ulaganja. Sagovornici su zadovoljni što postoji saglasje o prioritetima i definisali dinamiku kojom bi trebalo djelovati u narednom periodu kako bi, korak po korak rješavali postojeće probleme.

Predsjednik Mjesne zajednice Luštica Jovan Moric potvrdio je da je sanacija puta projekat od posebnog značaja za razvoj Luštice. Ona bi trebalo da podrazumijeva presvlačenje novim slojem asfalta i manja proširenja na mjestima gdje je to moguće.

Moric je posebno zadovoljan zbog potvrde da će se sanacija Doma kulture naći u planu za narednu godinu. Kako kaže, potrebno je uraditi novu ploču kako bi se sačuvalo ono „što su naši očevi i djedovi gradili“.

On dodaje da je više sela dobilo novu javnu rasvjetu, a ostalo je da bude postavljena u još dva sela, što očekuje da će biti završeno do kraja ove godine.

Takođe, na inicijativu Mjesne zajednice dogovoreno je da će tokom naredne sezone na Luštici dežurati komunalni policajac, radi boljeg nadzora u ovoj oblasti.

Konstatovano je da su tokom protekle godine realizovani projekti i ideje koji su veoma značajni za mještane. Formirano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Luštica, što se odmah pokazalo kao dobar potez i značajno unaprijedilo civilnu zaštitu na poluostrvu. Završena je izgradnja vidikovca sa pogledom na Herceg Novi, koji je tokom ljeta bio izuzetno dobro posjećen, kao i markiranje pješačkih staza na poluostrvu, a u završnoj fazi je projekat postavljanja nove turističke signalizacije.

Posjeta Luštici nastavak je prakse obilaska Mjesnih zajednica koju je prošle godine uvela Opština Herceg Novi, i zahvaljujući kojoj je su predstavnici lokalne uprave posjetili više mjesnih zajednica i razgovarali sa velikim brojem građana, što će nastaviti i u narednom periodu.

Nakon posjete Mjesnoj zajednici predstavnici Opštine sastali su se na Luštici i sa delegacijom grada Jagodine, koju predvodi predsjednik Skupštine grada, Dragan Marković, a koja trenutno boravi u posjeti Crnoj Gori.

– Čelnici ovog partnerskog grada iskazali su želju da se susretnu sa rukovodstvom hercegnovske lokalne uprave, te da obiđu i ovaj dio naše opštine, što nisu imali prilike tokom prvog boravka u Herceg Novom. Ovaj susret bio je povod za upoznavanje sa realizovanim i aktuelnim projektima u hercegnovskoj opštini, te za razgovor o nastavku saradnje dva grada i konkretnim modelima za povezivanje – kaže se na kraju saopštenja iz lokalne uprave.

7 Komentari

  1. Nele Karajlic bi rekao:
    Drži se dušo još si živa, pred nama je perspektiva!!
    A Dubioza kolektiv bi nastavio:
    Perspektiva, perspektiva stvarnost nam je crno bijela a budućnost siva.
    Mada ovi domaći i gosti sa slikebslušaju Cecu pa ne kapiraju ove tekstove to je veći nivo za njih.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code