Početna Društvo NA LUŠTICI DO KRAJA GODINE POČINJE GRADNJA VODOVODA I KANALIZACIJE

NA LUŠTICI DO KRAJA GODINE POČINJE GRADNJA VODOVODA I KANALIZACIJE

0

vodacomOd 8. decembra ove, do 10. maja iduće godine, trebalo bi da bude izgrađeno 18 kilometara kanalizacione i 14 ipo kilometara vodovodne mreže na tivatskom dijelu Luštice. Ugovor o projektu vrijednom preko 11 miliona eura, potpisli su danas predstavnici opštine i izvodjača – njemačke komanije Ludwig Pfeiffer u prisustvu predstavnika KFW banke i Vodakoma.

– Time počinje  izgradnja treće  faze kanalizacione mreže i vodovodne infrastrukture u Tivtu. Projekat uključuje i izgardnju tranzitnog i distributivnog vodovodnog sistema za Krašiće i Petroviće, obalu Đuraševića i izgradnju distributivne mreže za Gradiošnicu i Vrijes – kazao je predsjednik Tivta, Dragan Kankaraš nakon potpisivanja Ugovora.

U projektu vrijednom  11 ipo miliona eura, 6 miliona je iz kredita KFW banke, a ostalo iz budžeta opštine.

– Opština Tivat  ovim projektom u potpunosti stiče preduslove za izgradnju zajedničkog postrojenja za preradu otpadnih voda sa opštinom Kotor i što će predstavljati četvrtu fazu projekta kojim se poboljšava vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskom primorju – kazao je direktor preduzeća Vodakom Boris Vuković. On je podsjetio da su radovi u Kotoru počeli, da je u toku  pretkfalifikacija za postrojenje, za čiju će izgradnju Ugovor biti potpisan počekom iduće godine.

Projekat Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskom primorju – čija je realizacija počela prije skoro deceniju, biće time zaokružen.

Sredstva od 97 miliona eura obezbijedjena su  zajednički iz kreditnih i donatorskih sredstava njemačke razvojne banke i sredstava Vlade Crne Gore , kao i opština Bar, Kotor, Herceg Novi i Tivat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code