Početna Sport Na Maloj Skalinadi rekordan broj djece

Na Maloj Skalinadi rekordan broj djece

3

Mnogo uzbuđenja, čiste dječije energije, sunca i radosti na novskim skalama bilo je danas na 6. Maloj Skalinadi. Čak 78-oro djece, od 91 prijavljenih trčalo je od Škvera do Trga Nikole Đurkovića.

Foto: Zvezdana Kujović

To je skoro duplo više nego lani kada je bilo loše vrijeme. Intresovanje je bilo toliko da su uprkos limitu od 60-oro djece, organizatori iz TK X Herceg Novi primali prijave do pred samu trku.

-Prvi put smo mjerili vrijeme s čipovima što se pokazalo efikasnim, jer za toliki broj djece ne bismo mogli to raditi ručno. Imali smo 12 kategorija, 6 za dječake i 6 za djevojčice. Mala Bjanka Bulajić oborila je rekord staze sa vremenom 1min 25 sec. Najmljadji učesnik bio je Jovan Samardžić 2018 godište – ističe predsjednik herecgnovskog Triatlom kluba, Luka Čupić.

Proglašenje je prvi put bilo organizovano na prepunom Trgu Nikole Đurkovića, što se takođe pokazalo atraktivnije nego na Škveru gdje je bio start i gdje je takođe bilo prepuno mladih učesnika, njihovih pratilaca i gostiju.

Svi su trkači dobili diplome, a najboljima je bronzane, srebrne i zlatne medalje dodjeljivala promoterka 6.Novske Skalinade, Slađana Perunović. Ona će sjutra na Velikoj Skalinadi imati stratni broj 1. Slađana je oduševljena mnogim talentovanim malim trkačima koji su s lakoćom savladali sve skale.

Pored Novljana skalinadu su trčala i djeca iz Tivta, Podgorice i Srbije. Za iduću godinu bi valjalo, radi još bolje organizacije, uvesti obaveznu prijavu par dana pred trku.

Inače, sjutra je novo uzbuđenje za 210 takmičara i takmičarki koji su se prijavili za trku od Škvera do vrha Španjole. Konkurencija je veoma jaka, jer je među rekerativcima i dosta profesionalnih atletičara i triatlonaca iz Crne Gore i regiona. Svi treba od 8.30 do 10 h ujutru da preuzmu startne brojeve i čipove, a u 10.30 je najavljen start trke.

3 Komentari

  1. Ovo je u svakom pogledu nazdraviji dio Praznika mimoze.Kad ce Skalinada uci u zvanican program poput karica koji si mladji i picigina…Zaista to po promociji Novog zasluzuje.

  2. Bravo za entuzijazam koji pokazuju članovi Trjatlon kluba , čestitke svim malcima i svaka čast maloj Bjanki koja će sigurno jednog dana biti vrhunski sportista!

    24

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code