Početna Sport Na “Memorijalu Spasića i Mašere”, JK Delfin dominantan

Na “Memorijalu Spasića i Mašere”, JK Delfin dominantan

1

U Tivtu je uspješno završen “Memorijal Spasića i Mašere”, na kome su tokom tri takmičarska dana odjedrene tri regate. Učestvovaloje više od 60 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Lahor iz Kotora, JK Jovo Dabović iz Baošića i kluba domaćina JK Delfin, kao i jedriličari iz JK Orsan iz Dubrovnika i JK Uskok iz Zadra.

-Treba im odati veliko priznanje za strpljenje i upornost, jer nije bilo jednostavno jedriti po vjetru jačine 3 do 5 čvorova i izuzetno toplom, gotovo tropskom vremenu- ističu organizatori iz JK Delfin koji su imali najviše uspjeha.

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto osvojio je aktuelni državni prvak Pavle Musić, drugo Viktor Lesjak i treće Andrija Marković, jedriličari JK Delfin. Jedriličari kluba Delfin iz Tivta osvojili su sva tri prva mesta i u konkurenciji do 12 godina.  Lesjak  je prvi, Marković drugi, dok je treće mjesto osvojila jedriličarka Tea Čelanović. Tea se izborila i za zlato u konkurenciji djevojčica. Nina Strahinja osvojila je srebro, Vanja Strahinja bronzu, obije jedriličarke JK Lahor iz Kotora.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto je osvojio Nikola Golubović jedriličar JK Delfin, drugi je Robert Moris iz JK Jugole Grakalić, a treće mjesto je osvojio Vasilije Kurbanović iz JK Delfin.

U klasi Laser Radial za zlato se izborio Danilo Jončić, za srebro Stefan Anđelić i za bronzu Luka Roćen, sva trojica iz Delfina. Ilija Marković je prvi u klasi Laser Standard, drugi je Miloš Tripović, obojica Delfinovi jedriličari.

Nagrade najboljim jedriličarima dodijelili su direktorka kompanije Design Interni, Ivana Žurić, zatim direktor  “Yacht Hotel”, Toni Belan i Ana-Marija Žurić u ime gradskog bara”Majestic”, koji su uz Turističku organizaciju Tivta i druge članove donatorskog pula, dali doprinos uspješno sprovedenoj  donatorskoj akciji BudiOptimist tokom 13. Tivatske Regate UNA Montenegro Kup.

Optimisti Delfina, njih pet,  15. avgusta odlaze u Split na ekipno Prvenstvo Hrvatske za Optimste u organizaciji  JK Marina Kaštela, a Ilija Marković i trener Ilko Klakor nastavljaju u Poljsku gdje 20. avgusta počinje Evropsko prvenstvo za olimpijsku klasu Laser do 21 godine.

U međuvremenu, u toku su finalne pripreme za Balkansko prvenstvo za olimpijske klase i klasu Optimist koje će se održati u Tivtu od 6. do 11. septembra u organizaciji JK Delfin, uz generalno sponzorstvo Opštine Tivat i podršku Ministarstva sporta Crne Gore, logističku podršku lokalnih javnih ustanova i lokalnih kompanija. U orgnaizaciji učestvuju svi domaći jedriličarski klubovi i Crnogorski jedriličarski savez. Na Balkanskom prvenstvu takmičiće se nacionalne reprezentacije Turske, Grčke, Bugarske, Rumunije, Srbije, Sjeverne Makedonije i domaća reprezentacija Crne Gore, a u open dijelu očekuje se i učešće jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, Italije… ukupno oko 300 jedriličara.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code