Početna Sport NA „MIMOZINOM“ BOĆARSKOM TURNIRU GOSTI IZ SRBIJE I HRVATSKE

NA „MIMOZINOM“ BOĆARSKOM TURNIRU GOSTI IZ SRBIJE I HRVATSKE

0

Međunarodni bućarski turnir “Mimoza” biće organizovan sjutra na terenima na Toploj u Herceg Novom. Učestvovaće ekipe “Trpanj” iz Hrvatske, zatim reprezentacija Srbije, B.K. “Maini” iz Budve i domaćin B.K. “Val” Herceg Novog.

Takmičenje, koje se organizuje 32. put, počinje već u 9 časova, a predviđeno je da ga otvori u 11 časova, predsjednik opštine Nikola Gojković.
Predsjednik kluba “Val” Čedo Odalović podsjeća da je prvi turnir održan na Škveru 1983. godine i nagovještava da bi se ova svojevrsna sprtska-turistička atrakcija mogla tamo i vratiti.
– Pokrenućemo peticiju za vraćanje boćarskog turinira na Škver, jer mislimo da bi to bilo mnogo bolje i svakako atraktivije mjesto, a ta takmičenja i druženja uvijek su privlačila pažnju turista – smatra Odalović.
Na sjutrašnjem turniru biće 30 učesnika koji će se takmičiti u 5 disciplina. Ukoliko vrijeme dozvoli takmičenje će biti završeno do 18 časova. U slučaju kiše, biće nastavljno i u nedjelju.
Mimozin boćarski kup održava se uz pomoć opštine Herceg Novi i preduzeća “Val”. Oraganizatori očekuju dolazak konzula Srbije i Hrvatske u Crnoj Gori.
Iako se Praznik mimoze završava sjutra, sportskih programa biće i narednih dana. Šahovski turnir, memorijal Đorđe Konjević planiran je u martu, kao i državno prvenstvo Crne Gore u streličarstvu i bokserski turnir Zlatna mimoza za 6. i 7. mart.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code