Početna Društvo NA MJESTU BIVŠEG „TAMARISA“, IPAK, PARKING

NA MJESTU BIVŠEG „TAMARISA“, IPAK, PARKING

0

zona2Uskoro će na oko 6.700 kvadrata u centru Igala, na mjestu srušenog hotela „Tamaris“ biti organizovan parking. To je odluka, koju je na zahtjev vlasnika „Vektra Boke“, odobrila hercegnovska lokalna uprava, izdajući urbanističke tehničke uslove.

 

O tome se već izvjenso vrijeme „šuškalo“ i „brisan prostor” u centru Igala će, ipak, biti iskorišćen kao parking, ali samo privremeno, dok traje sezona i zabrana građevinskih radova. To nam je potvrdio i prvi čovjek Herceg Novog, Dejan Mandić. “Mada je to neuređen prostor, mislimo da ga treba pretvoriti  u privremeni parking, kako bi relaksirali saobraćaj u Igalu”, kaže Mandić. On je potvrdio i da su izdali urbanističko tehničke uslove za privremeni parking, koji važe samo do 1. septembra kada prestaje i Odluka o zabrani gradnje. Tada bi trebalo i da Vektra Boka počno sa dugo najavljivanom gradnjom novog hotela.

Do tada, dozvola za parking data je pod uslovom da bude obezbjeđen prolaz između puta i šetališta, kao i oslobođen prilaz stanarima susjedne zgrade. Firma koja će naplaćivati parking moraće da obezbijedi naplatnu kućicu i rampu, precizira Mandić.

Dakle, opština je odobrila urbanističko tehničke uslove za izdavanje parkinga i improvizovani parking bi trebao da počne sa radom u narednih nekoliko dana, a ko će upravljati parkingom, koliko će koštati vozače ostavljanje vozila i koliko će biti parking mjesta, nijesmo uspjeli da saznamo u Vektra Boki.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code