NA NOVSKOJ PJACI OPET SIR, KAJMAK, MLIJEKO,PRŠUT….

NA NOVSKOJ PJACI OPET SIR, KAJMAK, MLIJEKO,PRŠUT….

140
0
Podijeli

pijaca hn renovirani dio1Nakon dva mjeseca na novskoj pjaci opet će se prodavati mlijeko i mliječni proizvodi, kao i mesne prerađevine. Rekonstruisani dio novske pjace u kojem je predviđena prodaja mesnih i mliječnih prerađevine od sjutra bi zvanično i trebalo da bude u funkciji, potvrdio je našem radiju direktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović.
Prema njegovim riječima, grublji građevinski radovi oko izgradnje maloprodajnog prostora za mliječne i mesne proizvode završeni su prije petnaest dana, a u toku dana trebalo bi da se obavi potpisivanje ugovora o zakupu štandova sa trgovcima. Seferović dodaje da su svi uslovi koje je Uprava za inspekcijske poslove zahtijevala od JP Stambeno komunalno prije rekonstrukcije – ispoštovani. Jedino ostaje nabavka bijelih mantila, kapa i rukavica u kojima će trgovci obavljati prodaju. pijaca hn renovirani dio2„Stiglo je pet velikih vitrina i očekujemo još dvije male za prodavce koji bi ponekad prodavali sir, a onda moramo da ih uskladimo i sa HACCP-ovim programom o zaštiti i bezbjednosti hrane, jer sve mora biti podređeno tim propisima i iskreno se nadam da će to sve od sjutra startovati”.
Seferović vjeruje i da će uspjeti da nađu kompromisno rješenje sa prodavcima verdure koji su se žalili na izgled novih vitrina, jer prema njihovim proračunima – gube oko 15% prostora za izlaganje i skladištenje.
– Napravljena je jedna vitrina kao model, i prema njoj bi trebalo da budu urađene i ostale, međutim i ona će se promijeniti ako se uvidi da nije odgovarajuća, jer i sam gradonačelnik je kazao da taj izgled vitrina nije baš „sveto pismo”, kaže Seferović.
Rekonstrukcija dijela pjace koju je finansiralo dijelom JP Stambeno komunalno i Opština Herceg Novi koštala je, prema riječima Seferovića, preko 20 hiljada eura.
„Dio su finansirali i zakupci koji su učestvovali u kupovini vitrina, a mi ćemo im umanjivati od visine zakupa, i napravili smo ugovor da kad se vitrine „ispalte” – ostanu u vlasništvu JP Stambeno komunalnog”.
Podsjetićemo, Uprava za inspekcijske poslove i Odsjek za veterinarsku inspekciju zabranio je promet mliječnih proizvoda i promet proizvoda od mesa na novskoj pjaci početkom jula. Uprava za inspekcijske poslove naložila je JP Stambeno komunalno da mora da se ogradi jedan dio pjace u kojem će se prodavati mliječni i proizvodi od mesa po HACCP principima o bezbjednosti hrane, zbog čega je ovo preduzeće i platilo kaznu od 1000 eura.pijaca hn renovirani dio3

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code