Na Orjenskom sedlu drugo revijalno prvenstvo u bućanju

Na Orjenskom sedlu drugo revijalno prvenstvo u bućanju

814
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_avgust_bocanje_1U nedjelju će biti održano drugo revijalno prvenstvo u bućanju „Orjensko sedlo 2016“. Bućarski zog biće na prevoju Orjensko sedlo, kod planinarskog doma (1600 m nadmorske visine). To je najviša lokacija u Crnoj Gori namjenski pravljena za bućanje i jedna od najviših u istočnojadranskom planinskom zaleđu.

U toku su prijave bućarskih ekipa koje će se oprobati u baloti, imaće mogućnost i da obiđu zanimljivosti u okolini, vrhove, speleološke zanimljivosti, istorijska mjesta. Obezbjeđen je i domaćinski alamaka ručak u planinarskom domu „Orjen sedlo“.

Picerija i restoran

Na prošlogodišnjem prvenstvu učestvovale su četiri bokeška bućarska kluba: “Val” i “Meljine” iz Herceg Novog, “Palma” iz Tivta i “Jadran” iz Perasta. Najbolji je bio BK “Val”, drugo mjesto pripalo je kolegama iz BK “Meljine”, dok je treće mjesto zauzelo BK “Jadran”.

– Ove godine očekujemo rast broja učesnika, ne toliko zbog postizanja sportskih rezultata, koliko zbog opšte pozitivne atmosfere druženja u neobičnom planinskom ambijentu. Bućanje na Orjenskom sedlu vidimo kao očuvanje, pa i produbljenje tradicije svojstvene Boki Kotorskoj, u kojoj gotovo da nije bilo, ne mjesta, nego ni sela bez svog zoga i bez svog nedjeljnog okupljanja „da se baci po jedna na buće“. Sigurni smo da je predstavljanje tog dijela zajedničke tradicije vrijedno truda i da će vremenom biti više ovakvih događaja, kao dijela kulturne, sportske, pa i turističke ponude ovog kraja – napominju organizatori iz PK Subra i Agencije za zaštitu Orjena.

Prema programu u nedjelju u 10 h je dolazak do doma  „Orjensko sedlo“, a u  11 h početak revijalnog prvenstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code