Početna Sport Na Orjenu Adventure Weekend i Adventure GIIR trail trka 1. juna

Na Orjenu Adventure Weekend i Adventure GIIR trail trka 1. juna

0

Trail trka Adventure GIIR, u okviru Adventure Weekend-a, u organizaciji AK Niskogorci, biće održana u subotu, 1. juna na Orjenu, a start je zakazan za 10 časova.

Trasa trke duga je oko 4 km i 250 m D+ (ukupnog uspona) pogodna za sve trkače, rekreativce pa čak i one sa minimalnom kondicijom, navode organizatori.

Picerija i restoran

– Cilj nam je da tog dana uključimo što širu zajednicu i da na najljepši način promovišemo trail trčanje, planinu Orjen i ono što nam je najbitnije Avanturistički park Vrbanj. Učešće na trci i usluge Avanturističkog parka su besplatne – ističu oni.

Startni brojevi biće dijeljeni već od 9 časova. Planirano je da učesnike trke i sve posjetioce zabavlja DJ Čupko. On će animirati navijače, pozdravljati trkače kada ulaze u cilj, a cijeli događaj ispratiti raznovrsnom muzikom. Za sve trkače na startu, odnosno cilju biće organizovana okrepa u vidu sokova, vode, voća, čokoladica i grckalica.

Startna linija biće kod Avanturističkog parka, odakle će trasa voditi austrougarskom stazom prema Vrbanju. Kod borova na izlasku na makadamski put trasa nastavlja pravo, preko puta markiranom stazom prema grebenu Trešnja, do raskrsnice prema Orjen sedlu, Rujištima i Vrbanju. Na samoj raskrsnici trasa skreće lijevo ka Vrbanju sve do avanturističkog parka gdje je i cilj.

Prijave su na dan trke, a za sve učesnike obezbijeđene su promo majce. Pomoć i informacije na telefon / viber / whats app +382 69 603 389

Adventure Week organizuju Opština Herceg Novi, Agencija za izgradnju i razvoj uz podršku Parka priprode Orjen i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena povodom završetka međunarodnog projekta Adriatic Canyoning, u okviru kojeg je izgrađen Avanturistipki park na Vrbanju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code