Početna Društvo Na Orjenu gori na nepristupačnom terenu, na Luštici i dalje dim

Na Orjenu gori na nepristupačnom terenu, na Luštici i dalje dim

3

Požar koji je tokom vikenda izbio u planinskom zaleđu Orjena i dalje je aktivan, na nepristupačnom terenu i daleko od puta i kuća, kaže nam v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović. Dim je na nekoliko mjesta na Borovoj glavi, na udaljenosti oko 2 km od planinarskog doma:

“Vidi se mali dim koji tinja na par mjesta u kamenjaru i baš je na nepristupačnom mjestu, nije nešto strašno. Dim je na otrpilike dva mjesta u kamenjaru i okolo je sve kamenjar. Mi za sada samo obilazimo  tokom jutra, dok popodne neko od kolega planinara obiđe teren”, kaže Ćirović.

Sa druge strane, na hercegnovskom dijelu Luštice koji gleda prema zalivu, jutros nije bilo požara i situacija je mirna, kaže Ćirović.

“Otvorenog plamena nema ni u selu Babunci, ali i dalje ima dima i negdje stalno tinja. Jedna ekipa sa dobrovoljcima i dalje dežura, zaključio je Ćirović.

3 Komentari

  1. E kukavni narode i jadni koji svijesno mucite i krijete se doma…orijen gori i Lustica a nikoga nije briga,povraca mi se vise i od ovog Ćirovića koji jednako kao drugi nadlezni vice kako nista nije strasno,samo sivilo crnilo golet osta a njemu i nadleznima u drzavi nije nista strasno,sve im je pod kontrolom…danas su gasili pozar vatrogasci kod Gosica u krtole i ocekivali pomoc aviona koji se nijesu ni pojavili.jednostavno ne zele da gase.gusi se dimom cjela Boka ali nije strasno.plamen guta masline muniku i makiju ali nista strasno…bezobrazluk od nadleznih a sramota od naroda posebno bokelja koji muče za sve…dabogda sve izgorelo da se sve u pepeo pretvori bolje nismo ni zasluzili…

    1
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code