Početna Društvo Na Orjenu gori na nepristupačnom terenu, na Luštici i dalje dim

Na Orjenu gori na nepristupačnom terenu, na Luštici i dalje dim

3

Požar koji je tokom vikenda izbio u planinskom zaleđu Orjena i dalje je aktivan, na nepristupačnom terenu i daleko od puta i kuća, kaže nam v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović. Dim je na nekoliko mjesta na Borovoj glavi, na udaljenosti oko 2 km od planinarskog doma:

“Vidi se mali dim koji tinja na par mjesta u kamenjaru i baš je na nepristupačnom mjestu, nije nešto strašno. Dim je na otrpilike dva mjesta u kamenjaru i okolo je sve kamenjar. Mi za sada samo obilazimo  tokom jutra, dok popodne neko od kolega planinara obiđe teren”, kaže Ćirović.

Picerija i restoran

Sa druge strane, na hercegnovskom dijelu Luštice koji gleda prema zalivu, jutros nije bilo požara i situacija je mirna, kaže Ćirović.

“Otvorenog plamena nema ni u selu Babunci, ali i dalje ima dima i negdje stalno tinja. Jedna ekipa sa dobrovoljcima i dalje dežura, zaključio je Ćirović.

3 Komentari

  1. E kukavni narode i jadni koji svijesno mucite i krijete se doma…orijen gori i Lustica a nikoga nije briga,povraca mi se vise i od ovog Ćirovića koji jednako kao drugi nadlezni vice kako nista nije strasno,samo sivilo crnilo golet osta a njemu i nadleznima u drzavi nije nista strasno,sve im je pod kontrolom…danas su gasili pozar vatrogasci kod Gosica u krtole i ocekivali pomoc aviona koji se nijesu ni pojavili.jednostavno ne zele da gase.gusi se dimom cjela Boka ali nije strasno.plamen guta masline muniku i makiju ali nista strasno…bezobrazluk od nadleznih a sramota od naroda posebno bokelja koji muče za sve…dabogda sve izgorelo da se sve u pepeo pretvori bolje nismo ni zasluzili…

    1
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code