NA POMOLU RJEŠENJE ZA ODLAGANJE ZELENOG OTPADA ZA BOKU I BUDVU

NA POMOLU RJEŠENJE ZA ODLAGANJE ZELENOG OTPADA ZA BOKU I BUDVU

135
0
Podijeli

U kotorskom Javnom komunalnom preduzeću očekuju potpisivanje ugovora sa evropskom komisijom za donaciju projekta kompostiranja,odnosno prikupljanja zelenog otpada, od čega se proizvodi humus.

Potpisivanjem ovog ugovora i druge dvije bokeljske opštine Herceg Novi i Tivat, ali i Budva, koje imaju problem sa odlaganjem zelenog otpada, dobijaju šansu da ga riješe.
Direktor JP Stambeno komunalno Herceg Novi, Boris Seferović našem radiju potvrđuje da je u ovoj opštini otpada sve više, a mjesta za odlaganje na deponiji u Sutorini, sve manje. Prema njegovim riječima, uz sabijanje otpada koje se obavlja kako bi se dobilo na prostoru, ali i vremenu dok se ovaj ugovor ne potpiše, zelenilo će najdalje moći da se odlaže do kraja januara naredne godine.
– Uključenjem u projekat, čiji je nosilac kotorsko Javno komunalno, sav otpad će se voziti u Kotor, tu kompostirati, a nakon toga, u hercegnovsku opštinu vraćaće se ista količina prerađenog humusa. Na taj način riješićemo veliki problem u gradu, ali sve zavisi od potpisivanja tog ugovora, koje je prvobitno bilo najavljeno za 15. novembar – navodi Seferović.
Opština Herceg Novi trebalo bi da dobije dio sredstava za specijalne kontejene, jer bi kamioni po otpad dolazili iz Kotora i kupili otpad jednom ili dvaput sedmično. Međutim, dok to ne bude, još nije nađeno rješenje za deponiju u Sutorini, koja je sve veća, jer Novljani koriste lijepo vrijeme za uređenje bašti i đardina, a i grad se „umiva” pred Novu godinu. “Potkresano” je zelenilo u ulicama koje vode ka Škveru, Partizanski put, Save Kovačevića, a orezane su i magnolije na Škveru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code