Početna Ekonomija Na poreskoj “Bijeloj listi” 18 firmi iz Novog

Na poreskoj “Bijeloj listi” 18 firmi iz Novog

4

Uprava prihoda i carina objavila je danas Bijelu listu, odnosno spisak od 500 poreskih obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline. Uprava sa tim poreskim obveznicima kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

Na spisku je 18 firmi iz Herceg Novog: Portonovi Hospitality managment company, Company D.A.J.M.I. ( Taxi More ), Hunguest hotels Montenegro doo, DOO Krušo, Talija company, Škoripion, Perla, Lazure, Pomorski saobraćaj, Blueline, Pizzaroti Montenegro, Katunjanin, Parking servis, DOO Azmont investments, Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, Promet i usluge Šušić Herceg Novi, Imperio holdings limited, Timicom, dio stranog društva “Panonija PKV Igalo” Igalo.

Obveznici s Bijele liste, kako je saopšteno iz Uprave, prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema povjeriocima, uključujući i državu, pa samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su, između ostalog, urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava i redovnost izmirivanja poreskih obaveza.

U nastojanju da se praksom podstakne što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline.

Objavljivanje Bijele liste je, kako je objašnjeno, još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Upravom.

“Prioritet u radu poreskog organa i dalje će biti kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima, koji izmirivanjem poreskih obaveza i poštovanjem zakona Crne Gore zajedno sa državnim institucijama učestvuju u izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta i društva u cjelini”, rekli su iz Uprave.

Bijela lista poreskih obveznika prvi put je objavljena 7. juna 2013. godine.

4 Komentari

  1. Једино Шушић заслужује сваку похвалу од првог дана свога оснивања и држања у свкаком погледу, имао је правог поштеног газду и великог човјека Бог да му душу прости, Ненада. Момци наставите стопама свога оца и небојте се !!!

  2. Jedan od kriterijuma da inspekcije nisu naslazile nepravilnosti i onda kao Krusova firma je ok ???

    Rofl pa njima niko nije smio u kontrolu doci a radili su i rade sta hoce. Pa i parkira se na sred trotoara i 20 komunalnih ili obicnih policajaca i pauk prodje kao pored turskog groblja prave se da ga nevide.

    Smjesno bi bilo da nije zalosno.

    29
    7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code