Početna Politika Na pragu nove sezone raspravljali o prošloj

Na pragu nove sezone raspravljali o prošloj

7

Koliko ima efekta pričati o protekloj kada počinje još malo i nova sezona, tek odbornici lokalnog parlamenta su, pored ostalog, usvojili danas Izvještaj o realizaciji turističke sezone 2018. godine.

Odbornica DPS-a, Nevena Keković ukazujući na to osvrnula se i na anketu koju je sprovela TO Herceg Novi, jer su se ponovile greške. Rezultati ankete nisu adekvatno primijenjeni, a analiza prošle nema efekta u maju.

Prema anketi izvor informisanja turista svodi se na internet i taj način progresivno raste, zbog čega je potrebno smanjiti učešće na sajmovima, odakle je Herceg Novi posjetilo tek 10% turista, kaže  Keković. Ona je mišljenja da je potrebno orjentisati se na ponudu svih 12 mjeseci, a ne samo na jul i avgust, kada gosti prevashodno dolaze radi kupanja i sunčanja.

Odbronik dr Zoran Kovačević (DPS) smatra da anketu ovog ljeta treba sprovoditi u Sutorni i zaleđu Herceg Novog, a ne samo na Šetalištu i rivijeri, jer potrebno je valorizovati ponudu u zaleđu, zbog čega je važno mišljenje i tih turista.

Jovan Subotić iz Novske liste ocijenio je prošlogodišnju sezonu kao veoma uspješnu, te da prihod ide uzlaznom putanjom. On je mišljenja da se treba fokusirati na jul i avgust, ali da je potrebno poboljšati ponudu u ostatku godine. Subotić je pozitivno ocjenio i nastupe na sajmovima, smatrajući da je dobar rezultat 10% turista koji su za Herceg Novi saznali preko flajera.

Replicirajući mu Nevena Keković je kazala da su odlasci na te sajmove skuplji nego ono što grad zaradi od tih 10% turista.

Usvojen je i Program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone bez rasprave.

7 Komentari

 1. Što se ne sjete raspravljati o sezoni 2017?
  Sigurno niste odradili posao za 2019 god. čim raspravljate o prošlosti.
  HN ima kapacitet da nudi turistima 12 mjeseci program. A vi gledate na 2 mjeseca. Pa da… hoćete za 2 mjeseca zaraditi za cijelu godinu. Tako će i ostati nivo opštine, decimiran jer se ne želi više raditi… Lakše je kukati nego nešto preuzeti i raditi za bolju budućnost.

  2
  1
 2. divim se svakom ko izade na izbore, ne znam za sta glasa, evo svi se izmjenili ,a stanje sve gore i gore,zaposljavaju se kumovi rodbina partijaši,,na kraju nece imati za plate koliko su ih zaposlili,ne rade nista,obecavaju sve, popovima i ctkvi daju milione,,čekaju kraj radnog vremena ,povecavaju cijene usluga,…….

  11
  2
 3. Dok Mića i Slobo ne naprave koaliciju, gradu nema napredovanja.
  Dosta su nas vise profesionalni politicari vukli za nos.
  Lupajte dolje minuse koliko ocete,ali to je jedina formula za bolje sutra.
  Dovidjenja.

  17
  23
 4. IMA LI IKO U OVOJ DRZAVI DA ISPITA RAD TURISTICKE I DJE IDU PARE IZ NJE ? OVIH DANA GOSPODA IZ NOVSKE SE HVALE KROZ GRAD DA SU OD NASTUPA CECE ZARADILI 45000 , PA DJE SU ONDA PARE OD CIJELE TURISTICKE SEZONE !? MICA ODLAZI I SPASI NAS SVE !!

  34
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code