NA PRIMORJU VIKEND BROJNIH DOGAĐAJA U KULTURI I DOSTA ZABAVE

NA PRIMORJU VIKEND BROJNIH DOGAĐAJA U KULTURI I DOSTA ZABAVE

141
0
Podijeli

Predstava “Pipi Kratka čarapa” pozorištanceta ”Puž” iz Beograda, biće odigrana večeras na Ljetnjoj pozornici u Kotoru u 21.30 u okviru festivala Pozorišta za djecu. Autor teksta Branislav Milićević, objasnio je da predstava komičan i poučan triler i da se Pipi Kratka čarapa u mnogome razlikuje od Pipi Duge čarape.

– Riječ „tril” na engleskom znači „tresti se”. To znači da je Pipi Kratka čarapa predstava na kojoj se publika trese od smijeha, ali i od napetosti. Naime, nedolično ponašanje glavne junakinje dovodi u opasnost njenu malu komšinicu.
Režiju potpisuje Slobodanka Aleksić, a igraju Branislav Milićević, Suzana Lukić, Sofija Juričan, Branislav Zeremski, Marko Janketić, Marko Jovičić, Simona Bulajić, Predrag Filipović, Aleksandar Vujanović. Ovaj pozorišni komad imaće prilike da pogledaju i najmlađi Novljani 6. jula u hercegnovskoj dvorani Park od 21 čas, dok će istoga dana u 18 h u Domu kulture u Bijeloj biti odigrana predstava ”Hilperik strašni razbojnik” u okviru programa ”Za djecu je dobro pozorište”.
U pratećem programu kotorskog festivala za djecu, mladi talenti iz škole crtanja i slikanja “Cambridge” iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja i Dječije igraonice “Ciciban” iz Trebinja izložiće likovne radove na trgu Svetog Luke u 19 i 30h.
Teatar 91 iz Aleksinca igraće predstavu Crvenkapa u Kulturnom centru od 20 sati. Istovremeno, od 20 sati na Trgu od oružja Good Mood iz Kotora održaće koncert pod nazivom Mixed Up.
Od 20 i 30 h na Pjaci od kina, u okviru zabavno-književnog programa “Čitaonica pod velikim drvetom”, biće održan program pod nazivom Ura Kultura Kotor. Biće to multimedijalno veče sa gostima.
U Crkvi Svetog Duha u okviru Festivala gudača koncert će održati violinistkinja Jelena Jovović i pijanistkinja Ana Mihaljević u 21 h.
Na trgu od oružja u 21 i 30 Dramski studio kulturnog centra “Nikola Đurkoivć” iz Kotora izvešće predstavu “Novelica od ljubavi”, a dramska sekcija Gimnazijalci iz Rožaja u okviru programa Scena za mlade izvešće predstavu “Facebook” u Atrijumu Kulturnog centra od 22 sata.
Čuvena muzička porodica Gabi Novak, Arsen i Matija Dedić održaće koncert u okviru Kotor Arta 5. jula. na Ljetnjoj pozornici u 21 sat.
Montenegro Sun reggae festival biće održan u Petrovcu 5. i 6. jula. Organizatori najavljuju kvalitetan program i veliki broj izvođača, a sjutra nastupaju Jahmessenjah sound i Josipa A. Lisac. U nedjelju je planiran nastup Reggaeneracije, Professor Tresha i FC APATRIDE UTD.
Promocija romana “Šamaranje” Stefana Boškovića, biće organizovana u galeriji Buća u Tivtu 6. jula, i dio je Purgatorija, a počinje u 21 i 30. Ulaz je besplatan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code