Na prodaju središnji, poslovno tehnički kompleks Brodogradilišta, sa malim dokom

Na prodaju središnji, poslovno tehnički kompleks Brodogradilišta, sa malim dokom

2673
6
Podijeli

brodogradiliste protest 070316 7Otpočeo je treći ciklus za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju, što je oglasio stečajni upravnik, Žarko Ostojić.

Javnim nadmetanjem, prikupljanjem pismenih ponuda zainteresovani će moći da kupe proizvodno tehnološki kompleks Brodogradilišta. Početna cijena preko 50 radionica i druge imovine je oko 11 miliona.

Picerija i restoran

Ponuđeni su posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, zgrade brodogradnje – restoran, energetski blok, čelični hangar transporta, centralno skladište, remontna hala, radnička hala, kovačnica, kompresorska stanica, brodoopremni pogon, staro skladište djelova, vozni park, oprema, mašine, alati, dizalice, mali dok i drugo.

Predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, za Radio Jadran pojašnjava da je riječ o prodaji svega što je ostalo u Brodogradilištu kako bi se namirila potraživanja radnika i drugih povjerilaca:

“Novac od prodaje ići će na račun Brodogradilišta da bi se isplatili povjerioci, to je ono što znam, ostalo su potraživanja od nekih 6 ili 7 miliona eura. Uglavnom, prodaje se sve što je ostalo u Brodogradilištu”.

Procijenjena vrijednost imovine procentulano je umanjena u odnosu na prethodni oglas. Ponude se mogu dostavljati najaksnije do 8. avgusta 2016. do 10.30 h. Javno otvaranje obaviće se istog dana u 11.30 h u Privrednom sudu.

Radnici očekuju da u nekoliko narednih dana počnu da pripremaju veliki dok za tegljenje, nakon što ga je početkom juna kupila litvanska kompanija AB Vakaru Laivu Gamykla za 11 miliona eura.

“Litvanci prave plan rada, očekujemo najkasnije početkom avgusta da ćemo biti angažovani”, dodao je Krivokapić.

Stečajna uprava Brodogradilišta je početkom marta objavila drugi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po početnoj cijeni od oko 19,7 miliona eura.

6 Komentari

  1. A da li je na podaju istorijski heliodrom na kojem je svojevremeno slijetao “Veliki vođa”. Po meni to istorijsko mjesto bi trebalo zakonom zaštititi. To je jedino u Bijeloj što može potsjećati na “Velikog vođu”

Ostavite komentar

*

code