NA PURGATORIJAMA DIVA JADRANKA JOVANOVIĆ

NA PURGATORIJAMA DIVA JADRANKA JOVANOVIĆ

154
0
Podijeli

Iz prestižne dvorane Carnegie Hall u New Yorku, gdje je održala posljednji koncert, večeras na tivatske Purgatorije stiže operska diva Jadranka Jovanović.

Koncert operske pjevačice biće održan večeras u ljetnjikovcu Buća Luković u 21.30 sati u organizaciji Centra za kulturu Tivat. Ova operska primadona, koja je pjevala u svim najvećim operama Evrope i svijeta je već godinama sinonim vokalne umjetnosti u Srbiji.
Rođena je u Beogradu, gdje je na Fakultetu muzičke umjetnosti stekla dvije univerzitetske diplome: na teoretskom odsjeku i na odsjeku za solo pjevanje. Na odsjeku za solo pjevanje je i magistrirala.
Debitovala je u ulozi Rozine u „Seviljskom berberinu” (Đ. Rosini) u Narodnom pozorištu u Beogradu. Njena međunarodna karijera započela je u Milanskoj Skali gdje je pjevala u operama „Karmen” i „Andre Senije” sa dirigentima K. Abadom i R. Saiem.
U istom teatru pjevala je naslovnu ulogu u operi „Orfej”, L .Rosija, na prvom svjetskom izvođenju ovog djela. Najviše je nastupala u italijanskim operskim kućama, ali i u brojnim drugim zemljama.
Za večeras su predviđenja i nova izvođenja pozorišne predstave “Providenca” iz produkcije Centra za kultura od 21.30 sati u velikoj sali doma „Gracija Petković”.
Ovaj komad biće izveden i sjutra čime će otpočeti svojevrsni pozorišni maraton “Long play theatre”, koji će trajati do 3. avgusta.
Za sedam dana biće izvedeno sedam aktivnih predstava u produkciji CZK Tivat – “Providenca”, “Don Kihot”, “Mediterano”, “Bokeški D mol”, “Filomena Marturano”, “Betula u Malu Valu” i “Penelopijada”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code