Početna Društvo Na red stiže i uređenje autobuskih stajališta

Na red stiže i uređenje autobuskih stajališta

15

Pospremanje i “umivanje” priobalnog pojasa pred sezonu uveliko je u toku, a najviše posla imaju u Stambeno komunalnom, koji svakodnevno orezuju zelenilo u parkovima i drugim javnim površinama, ali i radnici “Čistoće”.autobuska stajalista hn 1Štrče i dalje oštećena i išarana autobuska stajališta, ali, u narednih 15 dana biće i ona dovedena u red, obećavaju iz lokalne uprave.

Održavanje autobuskih stajališta je pod ingerencijom Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju. Oni su zajedno sa Komunalnom policijom obišli sva stajališta kako bi evidentirali stanje na terenu i pristupil uređenju:

– Tokom sljedeće dvije sedmice očekujemo da će sva stajališta biti uređena izvršene popravke na mjestima gdje je to potrebno i očišćena okolina. Sljedeće sedmice stižu i 4 nova stajališta koja su donacija firme “Blue line”. Biće postavljena u Igalu, Herceg Novom i na rivijeri, saopštili su našem radiju iz ovog Sekretarijata.

autobuska stajalista hn 6Uz to, na novim i starim kućicama na stajalištima trebalo bi da konačno “osvane” i red vožnje lokalnih autobusa, koji saobraćaju od Igala do Kamenara, odnosno Meljina. Postavljanje tih oglasnih tabli dužnost je firme koja obavlja prevoz odnosno, kompanije “Blue line”, kažu u Sekretarijatu.

Prema riječima izvršnog direktora Blue Line-a, Ivana Lučića, red vožnje autobusa i ranije je bio istaknut na stajalištima, ali je u međuvremenu oštećen, prekriven ili uklonjen:

– To se desilo zbog neadekvatne uređenosti i održavanja stajališta, koja su polomljena, išarana ili izlijepljena, kao i nepostojanja odgovarajućeg mjesta ili znaka na kojem bi stajale informacije o nazivu stajališta, broju linije i redu vožnje, navodi Lučić.

autobuska stajalista hn 8Prema Odluci o prevozu putnika u gradskom linijskom drumskom saobraćaju, ljetnji red vožnje počeće od 1.jula i primjenjivaće se do 1.septembra.

Iz resornog Sekretarijata podsjećaju da se na posljednjem javnom konkursu za dodjelu linija za prevoz putnika na gradskim i prigradskim linijama na području Opštine Herceg Novi, raspisanom 2014. godine prijavila samo jedna firma, “Blue line”, koja je ispunila sve navedene uslove konkursa. Sa tim preduzećem sklopljen je ugovor koji važi do 2019.godine.

15 Komentari

 1. Nama ne trebaju autobuska stajalista zimi izgleda,uopste.Kao ni kruzni nedeljom.A da ne pricamo o nekom niskopodnom autobusu,u koji bi mogli nesmetano da udju npr.majke sa malom decom i koje guraju kolica,osobe sa invaliditetom,stariji.Nista nama ne treba.

 2. Turisti ostaju bez riječi kad vide autobuske stanice,od smeća,polomljene, kao da smo sad iz rata izašli,a sve im postane jasno kad uđu u autobus.

 3. Prvo uredite prevoznika (jedinoga)da nas ne vozi kao stoku.Ljeti treba ujutro povećati broj polazaka prema Igalu,a popodne kad se narod vraća sa posla prema Kamenarima.Ima li pojma onaj što je zadužen za lokalni saobraćaj kakve su potrebe stanovništva?Zna li da mnogi catarom odlaze i dolaze na posao?Zna li da postoji zakon i mnogi propisi koji se odnose na zaštitu na radu,a to važi za zaposlene i korisnike usluga ? Može li neko uputiti vozače u osnovne propise da ne drže cijelo ljeto otvorene prozore i vrata,da ne voze zavrnutih nogavica,da zimi ne naderu grijanje kad su ljudi obučeni za vanka,da ne stvaraju uslove za obolijevanje i prenošenje virusa,da ne viču na turiste i naše koji su već napola umrtvljeni pa uopšte ne reaguju,a to je već znak teže bolesti? Inspekcija nije potrebna,jer je nemoćna kad narodu nije ni do čega.Onaj što prima platu za lokalni saobraćaj neka malo mrdne.

 4. Po ugovoru sa Opstinom o ustupanju linija u gradskom saobracaju Blu lajn je u obavezi da se stara o izgledu i uredjenosti autobuskih stajalista. To do sada nije bio slucaj.

 5. neoprodno je urediti autobiuska stajališta i vratiti nedostajuća u zelenici -mulu,ako uslovi dozvoljavaju možda treba postaviti na tom mjestu čvršća-betonska u mediteranskom stilu-kanalica i dr jer bi jedino tako izdržala i služila duže,onaj ko putiuje zna važnost i značaj autobuskih stajališta da voznim redom…

 6. To je pravi potez.
  I ovi metalni kiosci za prodaju svega i svačega treba da se standarlizuju i da budu jednoliki i moderni, i bez vetrina ko da su mini piljare.
  Zna se taćno šta je kiosk i čemu služi.
  Pozzz

 7. Javno pitanje za Sekretara Peulića?
  Kada će vratit lokaciju stajališta u Baošiću (prvo stajalište iz pravca Bijele) koja je privremeno dislocirana
  prilikom sanacije magistralnog puta. ?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code