Početna Naslovna Na rtu Trašte kompleks Bigova bay, vrijedan preko 200 miliona eura

Na rtu Trašte kompleks Bigova bay, vrijedan preko 200 miliona eura

7

Kompanija “Bigova Bay” d.o.o. iz Kotora razvija luksuznu turističku destinaciju nasuprot naselja Bigovo, kojom se predviđaju smještajni kapaciteti od 1.548 ležajeva, od čega je za projekat Bigova Bay predviđeno 1.186 ležajeva (478 u hotelu i depadansima i 708 u vilama).

Izgradnja turističkog kompleksa Bigova Bay na rtu Trašte, investitora DOO “Bigova Bay” iz Kotora, kao i propratne infrastrukture, od značaja je za razvoj države Crne Gore. Riječ je o kompleksu najviše kategorije, a ulaganje će preći 200 miliona eura, ocijenjeno je na posljednjoj sjednici Vlade.

Picerija i restoran

Mišljenje Vlade bilo je neophodno kako bi investitor stekao saglasnost da o svom trošku izgradi infrastrukturu potrebnu za priključenje objekta na elektroenergetski sistem.

Investitor je u saradnji sa Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom definisao potrebne investicije, koje obuhvataju izgradnju: napojne trafostanice TS 35/10kV Bigovo, 35kV kablovskog voda od trafostanice TS 35/10kV Grbalj do novoizgrađene TS 35/10kV Bigovo, kao i ostale infrastukture potrebne za priključenje potrošača.

S obzirom da Crnogorski elektrodistributivni sistem nije investicionim planovima predvidio izgradnju ove infrastukture, tu obavezu preuzeo je investitor.

Time će biti obezbijeđeno kvalitetnije i sigurnije napajanje velikog broja potrošača na području Donjeg Grblja i stvoreni uslovi za priključenje novih potrošača.

7 Komentari

 1. Too, mjesaj, sipaj, gradi… Nekretnine kano klisurine. Samo ne znam za koga se to vise pravi kad je i ovo sto postoji vecinu vremena prazno. Al dobro, ionako ce sve to jednog dana da nestane, puff.

 2. Koliko ljudi moraju biti jadni , da pljuju svaki moguci projekat , a da onda sjutra mole striceve i tetke razne da im uvate vezu da se zaposle u iste te objekte ??!!! Pi , bolje cutite i nadjite neku klupu udobnu da blejite po cijeli dan !

  12
  3
  • O toga 90 % stanovi za tržište, pa narod ovog nema nikakve vajde, a prihod države je neznatan u odnosu na onaj koji bi imala da su to turistički sadržaji!!!!

   4
   1
 3. Pita li se iko, a posebno ovi novinari, koliko je taj investitor platio drzavnu (eksproprosanu) zemlju? I ko je zaista investitor?! Unedogled…Porto-vi i Bay-evi, a nijedan put, nijedna skola…u sustini nilakva dobrobit za ovaj narod (mirno stado)!

  22
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code