Početna Turizam NA SAJMU U BEOGRADU PREDSTAVLJENA BOGATA TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE ZA OVO...

NA SAJMU U BEOGRADU PREDSTAVLJENA BOGATA TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE ZA OVO LJETO – CIJENE KAO LANI

0

U 2013. godini Crna Gora je potvrdila epitet jedne od omiljenih destinacija turistima iz Srbije, kojih je evidentirano 303 135, a ostvarili su ukupno 2.115 867 noćenja.

Turisti iz Srbije u ukupnoj strukturi stranih turista čine 25%. Po istraživanjima sprovedenim u Srbiji gotovo polovina građana koji su prošle godine putovali na odmor, upravo su Crnu Goru izabrali kao svoju destinaciju, čime je ostala ubjedljivo izbor broj jedan i omiljena destinacija za odmor. Zato je na 36. Međunarodnom sajmu turizma “IFT”, koji traje do 2. marta u Beogradu, brojna turistička delegacija iz Crne Gore.
Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Predstavništvom NTO Crne Gore u Beogradu, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore.
Pored bogate ponude crnogorskih turističkih centara, na sajmu se promovišu i specifičnosti turističke ponude, kao i atraktivni paket aranžmani koji su formirani za tržište Srbije za period vansezone i predstojeće ljetnje turističke sezone. Cijene će u 2014. godini biti na nivou prošlogodišnjih. Većina hotela je obezbijedila posebne sajamske popuste za rezervacije napravljene tokom trajanja sajma koji iznose i do 20%.
Takođe, promovišu se kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Crnoj Gori, između ostalog, program “Grada teatra Budva”, “Budvanski karneval”, diskoteka “Top Hill”, muzički festivali “Exit”, “Southern Soul”, “Spring break”, modna revija Vivijen Vestvud i sl.
Posjetioci crnogorskog štanda pored upoznavanja sa ponudom za ovu sezonu, imaju priliku da degustiraju specijalitete renomiranih crnogorskih restorana, crnogorska vina, uz zvuke primorske klape, kao i da osvoje vrijedne nagrade putem nagradnih igara koje su organizovali hotelijeri i nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines. U okviru sajamske prezentacije organizovano je i snimanje regionalno popularne serije “Budva na pjenu od mora”. U renomiranim beogradskim restoranima je organizovana degustacija autentičnih ribljih specijaliteta.
Istovremeno, sajam je prilika da se privuku novi investitori, predstave aktuelne kapitalne investicije u crnogorski turizam i dolazak vodećih svjetskih hotelskih brendova, kao što je otvaranje prvog One & Only ljetovališta u Evropi u Kumboru, ili prvog novoizgrađenog hotela u Evropi kompanije Regent Hotels & Resorts u Tivtu, koje je najavljeno za ovu sezonu. Naglašeno je da je uz projekat Luštice i Plavih horizonata, naša zemlja prva u Evropi po visini investicija u turizam po stanovniku.
Poseban program je predviđen za upoznavanje turističkih agencija iz Srbije sa ponudom privatnog smještaja.
U okviru intenzivnih sajamskih aktivnosti, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović u “Klubu privrednika Srbije” prezentirao je investicione potencijale Crne Gore, povoljan ambijent za investicije u turizam kako za investitore iz zemalja regiona, tako i iz cijelog svijeta.
U hali 1 Beogradskog sajma na zajedničkom štandu Crne Gore, pored Nacionalne turističke organizacije, prisutne su lokalne turističke organizacije: Budve, Bara, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Cetinja, Berana, Kolašina, Nikšića, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka, Rožaja, Andrijevice, Plava, Bijelog Polja, Plužina, RTO Bjelasice i Komova, Montenegro Airlines, JDP „Morsko dobro”, turoperator „R-Tours Montenegro”. TO Budve je iskoristila priliku da promoviše svoj novi vizuelni identitet i brend „Full. Feel. Budva”.
Posebne zapažene izložbene prostore imaju, crnogorski hotelijeri ” Montenegro Stars Hotel Group” i “Budvanska Rivijera”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code