Početna Društvo NA SAJTU VLADE JOŠ NIJE POSTAVLJENA PETICIJA ZA SPAS MAMULE

NA SAJTU VLADE JOŠ NIJE POSTAVLJENA PETICIJA ZA SPAS MAMULE

0

Iako su još 5. februara zvanično zatražili postavljanje peticije na sajtu Vlade za Spas Mamule, do danas, nema promjene, ukazuje Grupa građana „Krik za spas Mamule”.

Tada su, kako navode, dobili obavještenje da je peticija primljena i ukoliko ispunjava uslove predviđene za podnošenje e-Peticija biće otvorena za potpisivanje na portalu „Glas građana – e-Peticije”, o čemu će dobiti obavještenje putem e-maila u roku od 10 radnih dana.
Na Vladinom sajtu, koji bi, smatarju u ovoj Grupi građana trebalo da reprezentuje otvorenost države za mišljenja građana navedeno je da nadležno ministarstvo ocjenjuje da li kandidovana peticija ispunjava uslove za podnošenje. Ukoliko peticija ne ispunjava propisane uslove, nadležno ministarstvo je odbacuje. Podnosilac peticije će u svakom slučaju dobiti obavještenje putem e-maila.
Međutim, ni nakon 15 dana od podnošenja zahtjeva za aktiviranje peticije ni odgovora, a kamoli odobrenja da se građani opredjele da li zaista žele dugoročni zakup Mamule.
– I vi onda očekujete da vam vjerujemo da ćete Lastavicu i Mamulu dati u zakup tako da odgovara svima. Važno je da neosnovano potencirate da su građani neinformisani i da ne poznaju procedure i da su protiv prosperiteta koji vi sa vašim radom želite da donesete – navodi u saopštenju Grupa građana.
Oni ukazuju još jednom na kontradiktornost za fraze iz tendera za zakup mamule – “ekskluzivni turistučki kompleks otvorenog tipa”.
– Osim što odstupa od same studije, ona nema smisla, jer riječ ekskluzivnost podrazumjeva zatvorenost, pristupačnost samo odabranima, povlaštenima, odnosno isključivost, što je u direktnoj suprotnosti sa riječju otvorenost. Dakle, fraza “ekskluzivni turistički kompleks otvorenog tipa” prevedena znači “zatvoreni turistički kompleks otvorenog tipa” i postaje potpuno besmislena, kao i cijela vaša priča da ne pokušavate da se samo pravno pokrijete za otuđivanje opšteg kulutrnog nasljeđa. Pri tom ne poštujete zakonsku obavezu odgovora na naš zahtjev za postavljanje e-peticije – saopštavaju, pored ostalog, iz Grupe građana Za spas Mamule.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code