Početna Društvo Na Savini sjutra obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom

Na Savini sjutra obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom

4

Polaganjem vijenaca i odavanjem pošte žrtvama fašizma i palim borcima u Drugom svjetskom ratu na Spomeniku palim borcima i žrtvama fašizma na Savini, koje će sjutra u 10 časova upriličiti opštinski odbor Saveza boraca NOR-a 1941-1945, biće obilježen 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom.

U ime organizacije obrtiće se sekretar za društvene djelatnosti i sport, Darko Klasić.

Iz organizacijie pozivaju sve građane Herceg Novog, kao i članove i potomke Saveza boraca da dođu i prisustvom odaju poštu herojima palim za slobodu cijele Evrope.

Dan pobjede nad fašizmom je dan kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Slavi se 9. maja, iako je rat konačno završen nekoliko mjeseci kasnije, bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana, nakon tragične upotrebe atomskih bombi u Hirošimi i Nagasakiju.

4 Komentari

  1. imali smo 10 boraca a na racun njjh 150 penzionera NOR-a.Na racun oslobodioca 1 borac= 150 penzionera .Da je bilo boraca koliko penzio era stukli bi ih jos 1942 .dovidjenja Mirko i Slavko ( Slavko pazi metak ) e nase pameti blago nama.Dajte penziju i ovim huskacima i oslobodiocima Ca tata i Du 1992.

    • Vasile, na kraju su pobijedili Njemci. Oni nam vode politiku, kod njih se zapošljavamo, ako možemo. Samo je ostalo da se pobjeda i formalno proglasi. Koga briga i za četnike i za partizane i za Zelenaše? Svi su izgubili rat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code