Početna Oko nas Kotor Na sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” komad “Deportacija”

Na sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” komad “Deportacija”

2

Pozorišna predstava “Deportacija” Kulturnog centra Novi Pazar i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, režisera Gradimira Gojera, rađena po tekstu Željka Vušurovića biće izvedena u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković” u ponedeljak 4. februara u 20 sati.

Komad je zasnovan na istinitim događajima iz 1992. godine. To je priča o životnoj drami i ubistvu 85 Bošnjaka, koji su u Crnu Goru izbjegli iz BiH, kako bi sačuvali dostojanstvo i svoje živote. Crnogorska policija u maju te godine nezakonito ih je uhapsila i predala vojsci bosanskih Srba da im posluže za razmjenu ratnih zarobljenika. Za njihovo ubistvo još niko nije odgovarao.

Picerija i restoran

Krajem maja svake godine članovi porodica žrtava, kao i aktivisti brojnih NVO polaganjem vijenaca ispred zgrade Centra bezbjednosti u Herceg Novom obiježavaju godišnjicu ovog nemilog događaja.

Uloge tumače Jasna Ornela Bery, Enver Petrovci, Dženana Džanić, Lemana Bećirović/Hana Beštić, Vahid Džanković i Darja Badnjević.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura biće na blagajni Kulturnog  centra na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

2 Komentari

  1. Zar ova predstava nije prvo trebala da se odigra u HN, pa ovdje je bio Centar okle su odveli ove nesretnike u pogibiju. Ako ne smeta lokalnim Srbima.

    6
    7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code