Početna Društvo Na šest lokacija nova, unificirana oprema za autobuska stajališta

Na šest lokacija nova, unificirana oprema za autobuska stajališta

6

Opština Herceg Novi će u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada u narednom periodu obnoviti 6 autobuskih stajališta na najfrekventnijim lokacijama na potezu od Igala do Meljina. Opština je za taj posao iz budžeta opredijelila skoro 20 hiljada eura. Tender za nabavku opreme, po projektu Agencije, raspisala je Opština, a zainteresovani ponuđači imaju rok za prijavu do 6. septembra.

Ilustracija

Riječ je o unificiranju stajališta, tako da će na 6 lokacija biti postavljene identične kućice sa posebnim zaštitnim staklom i klupama za sjedanje, kazali su Radiju Jadran u Agenciji:

„Za sada je izvjesno da će nova oprema biti na mjestima gdje su stare konstrukcije uklonjene, odnosno gdje trenutno ne postoje kućice ili su devastirane. U planu je postavljanje ispred zgrade Elektrodistribucije, u Meljinama ispred prodajnog salona Cungu&Co, kod Tonsatija, zatim na Petlji u Igalu, kao i u centru grada. Boja kućica biće usklađena sa bojom kioska“, navode u Agenicji.

Na pomenutim lokacijama autobuska stajališta su odavno devastirana – pleksiglas je uglavnom polomljen ili popucao, konstrukcija i klupe korozirale, kao što je slučaj ispred Cungua u Meljinama, ili je konstrukcija potpuno uklonjena, kao što je slučaj ispred Elektrodistribucije.

Rok izvršenja ugovora je 20 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora. Garantni rok za izvršene radove je 2 godine.

Podsjetićemo da su u maju 2018. godine na dvije lokacije, ispred starog dijela Instituta i poslovnice Pošte, instalirana dva smart-stajališta, sa kioskom, kućicom, klupom, Wi- Fi signalom kao i LED ekranom sa najvažnijim informacijama o gradu i video nadzorom. Tadašnji plan lokalane uprave je bio da ovakva stajališta budu na 12 lokacija u gradu, međutim, od te ideje se odustalo.

Kako su nam kazali u Agenciji, razlog su pritužbe građana koje su se odnosile uglavnom na LED ekran i prejako osvjetljenje. Vrijednost jednog ovakvog stajališta iznosila je oko 12 hiljada eura, a upravljanje je tada povjereno Komunalno – stambenom preduzeću.

6 Komentari

 1. Da li je iko iz opštine ikada prošao magistralom od autobuske prema semaforima?
  Ako jeste, morali su vidjeti stare ljude i majke sa malom djecom koje stoje na žaropeku ili na kiši i zimi na “stanici” ispod Doma Zdravlja.
  Ne vidim da je išta planirano za tu lokaciju. Mogli su bar staviti dva kamena i jednu dasku da stari ljudi mogu sjesti dok satima čekaju autobus.

  45
 2. Ako je kao ovaj “vrhunski dizajn i boja” kao na slici…………..više priliči nekom vojnom objektu!
  I nače ima se u budzetu para pa se mogul mijenjati stajališta sezonski(jesen,zima,proljeće i ljeto) 1
  Srećno.

  19
 3. Kod Doma zdravlja,opet nista od zastite putnika.Da covjek ne povjeruje.Starci,djeca,bolesni,na na dijelu trotoara,u malom prostoru.Izmjestite stanicu,ispod duba.?

  32

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code