Početna Kultura Na skalama Sima Matavulja prva samostalna izložba Đorđa Kamenarovića

Na skalama Sima Matavulja prva samostalna izložba Đorđa Kamenarovića

0

Mladi hercegnovski umjetnik Đorđe Kamenarović prvi put će se predstaviti publici sjutra veče na stepeništu Sima Matavulja. Izložbu organizuje OKC u saradnji sa NVO Orka komunom.

Kamenarović je završio Fakultet za dizajn i multimediju u Podgorici. Tokom studija je učestvovao na brojnim konkursima i grupnim izlaganjima.

Picerija i restoran

Predstaviće 21 rad, digitalne ilustracije, koje su ovom prilikom štampane na slikarskom platnu. Ilustracije kroz ironiju prikazuju našu svakodnevicu provlačeći istoriju i nasljeđe kao glavne  teme. Očigledna je i prisutnost dubokog humora, za što je potrebno opšte znanje umjetnosti i kulture da bi se razumio.

– Samom izložbom podstičemo aktere nezavisne kulturne scene da u saradnji sa sličnim organizacijama i pojedincima mijenjamo opštu svijest o kulturi u gradu i šire. Staro, kameno gradsko stepenište je odabrano za mjesto izlaganja kako bi se dalo na značaju javnim, neiskorišćenim prostorima koji mogu da posluže za najrazličitije forme umjetničkog izražavanja – naglašavaju iz Omladinskog kulturnog centra.

Izložba će biti postavljena od sjutra do subote, 8.juna od 18 do 20 časova. Zvanično otvaranje sa projekcijom kratkog filma „Bonjour Biqui, Bonjour“ sjutra u 20:30 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code