NA SKUPŠTINSKOM KOLEGIJUMU SVI ZA SKRAĆENJE MANDATA NOVSKIM ODBORNICIMA, ALI NE PO...

NA SKUPŠTINSKOM KOLEGIJUMU SVI ZA SKRAĆENJE MANDATA NOVSKIM ODBORNICIMA, ALI NE PO HITNOM POSTUPKU

144
0
Podijeli

Predlog SDP-a da se za sjutra po hitnom postupku organizuje nastavak 4. vanredne sjednica na kojoj bi se skratio mandat Skupštine Herceg Novog, nije prošao na danas održanom sastanku skupštinskog kolegijuma – saznaje Radio Jadran.

Ovakav predlog je došao kao jedini ispravan u ovom trenutku, ako se uzme u obzir u kakvom se stanju nalazi grad.
Podržali su ih samo iz DPS-a, koji su i sami zahtjevali hitno sazivanje sjednice, jer kako nam je rečeno, svi prisutni su bili saglasni da lokalna samouprava više nema kontrolu vlasti.
Deklarativno su svi za skraćnje mandata, ali su iz vladajuće koalicije nepihvatanje ovakvog ishoda pravdali obaveznim konsultacijma u partiji.
Zbog svega nije ni došlo do dogovora kada bi mogle biti zakazane 4. vanredna i 17. redovna sjednica SO Herceg Novi, ali jesu nove konsultacije kolegijuma i to tek za 17. jul kada će ponovo pokušati da se dogovore konkreteni potezi.
Inače, OO hercegnovskog SNP-a na sinoć održanom sastanku, nije htio da se odredi prema odluci o skraćenju mandata Skupštini, već je prenio „nadležnost”, odnosno stavio „vruće kestenje” u ruke Klubu odbornika. Pa, kada to pitanje konačno dođe na dnevni red i da se izjasni o skraćenju mandata ovom skupštinskom sazivu.
Sjednica na kojoj je trebalo da se na inicijativu DPS-a raspravlja o skarćenju mandata prekinuta je 4. jula, jer nije bilo kvoruma.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code