Besplatan internet u Herceg Novom na tri lokacije

Besplatan internet u Herceg Novom na tri lokacije

6062
10
Podijeli

press wifi 200616Od 1. jula projektom Opštine Herceg Novi i Telekoma biće trajno omogućeno besplatno kotištenje Telekom WiFi mreže, sat dnevno na tri najatraktivnije lokacije: Luka Škver, Trg Nikole Đurkovića i u Igalu od restorana Nautilus do zgrade Prve Banke.

Za sve korisnike različitih mreža do 1. jula biće omogućeno promotivno osam sati besplatnog interneta.

Picerija i restoran

Ovim pilot projektom Opština namjera da ovakvu vrstu usluga proširi na čitav grad i sa drugim provajderima, kazao je predsjednik Skupštine, Andrija Radman.

– Herceg Novi se upisao na listu tehnološki naprednih svjetskih gradova i omogućio našim građanima i posjetiocima besplatan pristup bežičnom internetu, na tri lokacije. Ovaj projekat, kao i sve ono što radi loklana samouprava, usmjeren je na korist svim našim građanima, opštem razvoju grada i samo je jedan od mnogih koje smo već realizovali ili koje u skorije vrijeme planiramo da realizujemo. Cilj je da Herceg Novi bude maksimalno uspješna, najrazvijenija moguća opština i grad na koji su ponosni svi njegovi žitelji – poručio je Radman.

Direktorka marketinga za rezidencijalni segment, Telekoma, Nataša Kažić, je objasnila da je potpuno neograničen, besplatan pristup mreži omogućen svim korisnicima Telekom Internet usluga, Telekom Magneta 1 i Max tarifnih paketa, kao i korisnicima Telekomove pripejd opcije Surf plus.

Ostali, uključujući i korisnike drugih nacionalnih i internacionalnih mreža, nakon prvog besplatnog sata, mogu platnom karticom kupiti sedmodnevnu kartu za neograničeno korišćenje Telekom  WiFi  mreže u cijeloj zemlji, po cijeni od 2,9 eura.

Profesionalni hot spotovi se odlikuju većom brzinom surfovanja, većim kapacitetom za broj korisnika koji mogu biti povezani u jednom trenutku kao i dalekosežnijim signalom. Osim toga, postoje i privatni hot spotovi- Telekomovi korisnici koji za Internet koriste rutere automatski emituju još jedan WiFi signal. Tako je pored glavnog hot spota, kome pristup ima isključivo njegov pretplatnik, omogućen i Telekom WiFu hot spot za druge korisnike koji se koriste u dometu tog WiFi signala.

Pretplatnik ima mogućnost da deaktivira emitovanje WiFi signala sa svog rutera, ali tako gubi pravo besplatnog pristupa cijeloj Telekom WiFi mreži.

10 Komentari

 1. Da mi nećeš možda ti zabraniti, da komentarišem @Marko !? Ostavi mi kontakt molim te, pa da te pitam sledeći put, kad budem što komentarisao..Komentar je komentar drug. Komentariše se sve, od geopolitike do sporta. A složoćeš se da nismo ni izbliza svi eksperti (često ni blizu tog nivoa), iz predmetnih oblasti. Kažeš: “U svakoj kafani je besplatan”.. A možeš li da sjediš svaki dan u toj kafani, a da ne trošiš piće, ili kakvo jelo ? Ili makar kafu ? Možda će ti dozvoliti jednom, ili dva puta. Ali treći put, sigurno ne. I što ako neću da sjedim u kafani, nego mi je gušt da sjedim na klupici na šetalištu, ili dok šetam obalom ? Dok čekam autobus ? Nisam tehničke struke, već ekonomista po obrazovanju. Ali ja tako rezonujem. Ili da ipak tebe konsultujem sledeći put ?! E jada..
  1  0
 2. Macak cicika ili kako vec,i u svakoj kafani postoji besplatan wifi.Ako ne razumijes razliku ne komentarisi.Ako vec ulazis u tu pricu onda bi trebalo da znas da se ova vrsta usluga pruza na svim vec aerodromima ili u gradovima sa manjim trajanjem besplatnog wifi.Bilo bi lijepo da bude dzaba svuda ali za sada i ovo je dobro.Neka se ukljuce i drugi operateri pa ce se dobiti i bolja ponuda.Vazno je da je pocelo.
  0  1
 3. Gospodine Radman,
  rijesite kolektor i izlivanje kanalizacije kod Citadela…
  Smrad je nesnosljiv. Zarazice se neko a onda vam internet nece trebati…..Sto tu niste dovelo gospodina Gvozdenovica i gospodina Djukanovica. O cemu mi pricamo , sramota.
  0  0
 4. Kaže: “Herceg Novi se upisao na listu tehnološki naprednih svjetskih gradova i omogućio našim građanima i posjetiocima besplatan pristup bežičnom internetu..”

  Da je ovako nešto omogućeno prije desetak, ili više godina, to bi zaista bio iskorak naprijed. Ali u 2016-oj godini, promovisati besplatan internet na svega tri lokacije u Opštini..!? U jednom turističkom mjestu, osobito u sezoni, podrazumijevalo bi se puno više od učinjenog. Puno više..Na autobuskoj stanici u Kotoru, to postoji već nekoliko godina. Ljeti i zimi. (Moguće i u samom gradu, ali za ovo garantujem.) Dali to znači da je autobuska stanica u Kotoru, tehnološki i u svakom drugom smislu, među najatraktivnijim i najnaprednijim u Evropi !? Zašto ne postoji besplatan internet na glavnoj aut.stanici u našoj Opštini ? Pa još taj “besplatan” internet nudi jedna tako društveno, i prema svojim potrošačima-korisnicima, odgovorna kompanija, kao što je to dotična !? Jadno..Ali stvarno.
  1  0
 5. Zabrinuti roditelju ne lupetaj.Ako vec zelis da komentarises budi konkretan pa reci koji su to klubovi unisteni i koji su parkovi upropasteni.Moze da ti se me svidja lokalna vlast koliko hoces ali nemoj da zamajavas glupostima.Ako moras,ok.Postujem.
  0  1
 6. Sve što radi lokalna samouprava,unapredjenje 🙂 Oni se još zezaju sa nama kao da smo slijei, sve već uništeno šetalište,hoteli,plaze…ne daju djeci da se bave sportom,gase klubove ništa ne ulažu,parkovi nizasta ne lice…
  1  0
 7. Bićemo sigurno najrazvijenija opština ako se svi umrežimo i ne pogledamo više nikoga u oči,jer nemamo kad ,da što ne propuštimo slučajno,a fizički radnik neće više ni za 30 da radi,jer mu cijena rabote svaki dan skače sa našim umrežavanjem.Okle ćemo pare a kafu tamo?
  1  0

Ostavite komentar

*

code