Početna Ekonomija Na tivatskom aerodromu dnevno i preko 8 hiljada putnika

Na tivatskom aerodromu dnevno i preko 8 hiljada putnika

1

Promet putnika na tivatskom aerodromu je dosta dobar i u nekim danima iznad očekivanja, saopštio je njegov direktor Vladimir Praščević u Jutarnjem programu TVCG. Prošla subota bila je najprometniji dan u mjesecu, kad su zabilježili oko 8,5 hiljada turista:

“To je, u poređenju s 2019. godinom kad je bilo 12 hiljada, oko 70 ili čak i više odsto od te godine. Sezonom smo zadovoljni, ako govorimo o periodu od početka juna, jer je sezona okasnila iz objektivnih razloga”, istakao je on.

U Tivtu, kako je rekao, leti više lou kost kompanija.

„Dobar dio kompanija i destinacija su naši stari partneri, ali imamo i nekoliko novih, poput Luxaira koja leti iz Luksemburga, Easyjet koji pored destinacija Mančester, London i Ženeva od ove godine leti za Berlin, zatim Trans aviju koja leti za Pariz, Eurowings koja pored Dizeldorfa leti i za Štutgart”, zaključio je Praščević.

1 komentar

  1. Aerodromska zgrada je sramota kao i okolina aerodroma. Jedini aerodrom na svijetu gdje trebas uci na parking da bi ostavio goste. A na parkingu krkljanac. Unutrar zgrade dusa na dusu, u sred pandemije. Klime nema. Novootvoreni terminal ne radi..zasto?
    Bruka i sramota!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code