Na trasi duž rivijere dva vozića

Na trasi duž rivijere dva vozića

1983
7
Podijeli

baosici mdNa trasi Kumbor – Bijela – Kumbor  od početka jula saobraćaju dva turistička vozića. Na javni poziv koji je objavio Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju javila su sve dva ponuđača sa identičnim ponudama, pa su u ovom Sekretarijatu iznašli kompromisno rješenje – oba ponuđača će voziti i to po unaprijed određenom rasporedu. Riječ je o firmama OD “MIN CVETKOVIĆ i ortaci” iz Herceg Novog i DOO “Mediteran Express” iz Budve. Rješenja i ugovore o zakupu potpisali su danas predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i direktori firimi zakupaca.

Po riječima sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića, ova situacija nije nova, jer su dva zakupca bila angažovana prošle  i pretprošle godine.

Picerija i restoran

– Ove godine smo napravili javni poziv, sve smo radili po zakonu, potpuno jasno i transparentno. Njih dvojica su se javili sa istim dokumentima i podjelili smo im trasu. Tako je bilo i lani.

Peulić je kazao da će vozići saobraćati na svakih pola sata i da će se zakupci dogovoriti oko ravnopravne podjele posla. Inače, Sekretarijatu je pristigla i ponuda za saobraćanje turističkog vozića trasom Šetališta Pet Danica i Obalom Nikole Kovačevića, ali je odbijena. Peulić nije za sada htio da obrazloži razloge odbijanja, ali pretpostavljamo da bi jedan mogao biti i prevelika gužva i frekvencija pješaka na tim dionicama.

7 Komentari

Ostavite komentar

*

code