Početna Društvo Na trasi kolektora od Forte Mara do Meljina treba otkloniti manje nedostatke

Na trasi kolektora od Forte Mara do Meljina treba otkloniti manje nedostatke

15

Prioritetna trasa kolektora na potezu od tvrđave Forke Mare do Meljina u funkciji je od 2017. godine, ali treba otkloniti manje nedostake. To su utvrdili članovi Komisije za hidrotehniku kolektora sa predstavnicima turske firme Ćeltikćoglu, Dahlema, Vodacoma, hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije, te Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Oni su obišli trasu radi  kontrole stanja u šahtovima, odnosno utvrđivanja trenutnog stanja nakon prvog preliminarnog izvještaja Instituta za razvoj iistraživanja u oblasti zaštite na radu – Zavoda za istraživanja, razvoj i inženjering iz Podgorice, kazala je Radiju Jadran, direktorica Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Jelena Đaković. Izvještaj  je Društvu dostavljen 31. jula i odnosi se isključivo na prioritetnu dionicu od Forte Mara do Meljina:

-Riječ je o stvarima koje su se morale dovesti u red,  a nijesu uticale na funkcionalnost. Prema preliminarnom izvještaju, morale su se otkloniti “tehnikalije” koje je uradio izvođač. Investitor je morao da pribavi dokumentaciju za neke ateste, nakon čega su se stvorili uslovi da se Komisija ponovo pozove na teren da pregleda da li je sve po njihovom preliminarnon izvještaju otklonjeno – navodi ona.

Prema njenim riječima, obnovljeni su atesti za pumpne stanice za elektriku i gromobranske instalacije, u nekim šahtovima je falilo penjalica a drugi su se morali dorađivati:

– Uglavnom, riječ je o manjim nedostacima koji ne ometaju rad ovog dijela kolektora, u što smo se uvjerili i ljetos, jer tu nijesmo imali problema”, kazala je Đaković.

Društvu će ponovo biti dostavljen izvještaj o stanju na terenu poslije današnje posjete, ukoliko je potrebno još nešto ispraviti, doraditi:

– Nakon toga, Komisiji će biti poslata tehnička dokumentacija za kontrolu ostatka kolektora na rivijeri od Zelenike do Bijele. Takozvani “taking over” za rivijeru obavljen je 25. juna ( sertifikat prema FIDIC-u koji izdaje nadležni inženjer kojim se daje izjava da je kolektor završen u smislu ugovorne strane izvođača ). Sada je na Komisiji da obiđe teren i ustvrdi da li ima nedostataka i da li kao takva može biti tehnički primljena – dodala je Đaković.

Tehnički prijem prioritetne dionice od Forte Mara do Meljina Đaković očekuje uskoro, ne precizirajući kada, budući da je neophodno sačekati novi izvještaj Komisije. Svi priključci sa starog kolektora na ovoj dionici prebačeni su na novi još 2017. kad je puštena u funkciju.

15 Komentari

 1. Vjerovatno ti manji nedostaci uzrokuju specificnu aromu kompletnog setalista. Nekad se culo kod Forte Mare, sad se “glas” prosirio. Prijatno bilo.

 2. Gospodine predsjedniče , najljubaznije Vas molimo , da urgirate kod nadležnih ,da nam se zamjene 3 sijalice u Kumboru na gradskoj rasvjeti . Unaprijed zahvaljujemo .

 3. Nece se niko prikljucit dok ne rijesi pitanje guste mase koja ostaje preradom fekalnih voda. Nemaju kome da je ‘uvale’..Kapaciteti Meljina jedva podrzavaju HN

  10
 4. znaci li ovaj clanak da su gradjani rivjere gradjani drugog reda ?
  Nicu novi hoteli a kanalizacija ne funkcionise. zasto se bar prvi red kuca na rivjeri ne spoji na kolektor ? jel on pravljen samo za hotele i porto novi ili i mi imamo tu mogucnost da se ne kupamu u sopstvenim g*****.

  19
 5. Mi u Kumboru poviše magistrale 2 godine čekamo da dodju zamjeniti 3 sijalice na gradskoj rasvjeti , niko ništa . Komšija kaže , to je već,, političko pitanje ” zato nas ne bendaju . Pa ,ko će onda dočekati Kolektor – sekundarnu kanalizaciju ako su 3 sijalice problem . Ako do kraja ovog mjeseca ne zasvjetle , mi se penjemo, pa ko preživi !!!!!!!!!

  25
  1
 6. Alooo Novembar mjesec je vi na rivjeri ne radite nista ?
  Kada planirate da prikopcavate domacinstva ? jel moguce da cemo i sezonu 2020 docekati a da na kolektor nije prikopcano ni jedno domacinstvo ?
  Zasto su vam sahte propale i put se ulegnuo na bezbroj lokacija na rivjeri (kod amara , baia bjanke , kod samoposluge u kumboru …. )
  Kada se planira praviti sekundarna mreza , ljudi su svojim sredstvima pravili krakove sekundarne mreze pa ih jos niste povezali !

  36
 7. SMRDI,SMRDI,SMRDI,SMRDI,SMRDI,SMRDI…………. Alo majstori znate li da smrdi ine moze se setati od smrada.Imam osjecaj da vi nas sve zestoko zaj..ate!!!

  43

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code