Na Trgu Hercega Stjepana XXVI Trg od knjige

Na Trgu Hercega Stjepana XXVI Trg od knjige

8
Podijeli

Međunarodni sajam knjiga, Trg od knjige, biće 16. put organizovan od 21-28. jula na Trgu Hercega Stjepana 6, saopšteno je iz JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi.

Na sajmu će biti predstavljena najnovija izdanja renomiranih izdavača iz Crne Gore i regiona. Smotru izdavaštva pratiće brojni kulturni programi, predstavljanje novih naslova iz oblasti nauke i lijepe književnosti, dječiji programi, pozorišne predstave i koncerti.

Picerija i restoran

“Sajam je osmišljen kao jedinstvena smotra izdavaštva, čiji je cilj da popularizuje knjigu i čitanje, da brojnim posjetiocima, različitih interesovanja, ponudi najbolja i najnovija izdanja naslova domaće i strane lijepe književnosti i literature iz svih oblasti nauke i znanja”, ističu iz JU Gradska biblioteka i čitaonica.

Hercegnovski Trg od knjige čine posebnim: impresivan ambijent Starog grada, susreti sa piscima, masovna posjeta, ekskluzivni i raznovrsni večernji programi (predstavljanje novih izdanja, dječiji i dramski programi, koncerti …), ali i gostoprimstvo grada domaćina, navodi se na sajtu Biblioteke.

Sajam knjiga u Herceg-Novom organizovan je prvi put u Igalu 1994. godine. Mijenjali su se organizatori, ali kontinuitet nije narušen. Od 2003. godine sajam se organizuje u Herceg-Novom (Stari grad – Belavista) pod nazivom Međunarodni sajam knjiga Trg od knjige. Promjena lokacije, novo ime, koncepcija, plakat dali su pečat prepoznatljivosti ovoj manifestaciji, uvjereni su u Gradskoj biblioteci i čitaonici.

Nakon ove prve, za očekivati je i informaciju o ovogodišnjem konceptu, programu i učesnicma manifestacije.

8 Komentari

  1. “međunarodni” sajam knjiga herceg novog, srbije i republike srpske sa evidentnom željom orhanizatora da kao takav postane nacionalni i jednodržavni.

    12
    5
  2. Pa mogu imati svoje misljenje ali ne znaci i da se svi slazu satim.Igalu su oduzeli lijepu pa i jedinu manifestaciju na lijepom mjestu,Belavistu su pretrpali…Zasto?To znaju oni koji su to tako osmislili ali nemojte samo da pricaju o znacaju i tome slicno.Da je iole znacajan sajam knjige nisam siguran.Uostalom,cini mi se da je pocetni koncept bio dobro zamisljen ali je on skroz promijenjen a da ne govorimo da se niko i ne zeli sjetiti pocetaka i spomenuti osnivace.

    11
    5

Ostavite komentar

*

code