Početna Politika Na vanrednoj Skupštini: Reprogram duga za Bolnicu Meljine

Na vanrednoj Skupštini: Reprogram duga za Bolnicu Meljine

5

bolnica meljine 5Na IX vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta u Herceg Novom sjutra će se naći Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o reprogramu duga za PZU Meljine.

Opština Herceg Novi početkom mjeseca blokirala je račun Bolnice Meljine, zbog duga od 170 hiljada eura za porez za nepokretnosti, čime je onemogućena isplata jedne od 4 mjesečne zarade koje se duguju zaposlenima u bolnici.

Picerija i restoran

Izvršna direktrica Opšte privatne bolnice Meljine, dr Olivera Elez vjeruje da bi na sjutrašnjoj sjednici trebalo da bude donešena odluka o deblokadi računa, ipak, nije mogla da precizira kada će radnicima biti isplaćena aprilska zarada:

“Vidjećemo nakon sjutrašnje sjednice, nakon koje se nadam da ćemo moći da isplatimo plate. Nakon toga, Fond zdravstva mora da da nalog što će potrajati par dana, ali očekujemo da će to biti riješeno”, kazala je Elez.

Ona je kratko podsjetila i da je u toku građanska peticija da bolnica Meljine ostane Novljanima i Novom, koja se potpisuje na nekoliko lokacija u gradu. Elez u ovom trenutku nije mogla da kaže do kada će potpisivanje peticije biti “aktivno”, kako bi bio prikupljen dovoljan broj potpisa da bi se peticija uputila Vladi Crne Gore.

Prema posljednjim podacima kojima raspolaže Radio Jadran, peticiju je potpisalo preko deset hiljada Novljana, od čega 6 hiljada penzionera.

Na posljednjoj sjednici lokalnog parlmaneta, novski odbornici jednoglasno su podržali odluku da se iz sredstava stalne budžetske rezerve opredijeli jednokratna pomoć zaposlenima u PZU Meljine u iznosu od 25.000 eura.

5 Komentari

  1. Od negdašnjeg reda dok je bila vojna bolnica nije ostalo ništa. Nikakav red sad tu ne postoji nezna se više je li to sindkikalno odmaralište ili hotel ili bolnica. A sve ostarilo raspada se i oprema i aparati i dušeci i kreveti i wc a i sve. Ništa nije ulagano. Dok im je trajalo od vojske dobro je i bilo sad se sve istrošilo i uništilo. Da ne govorimo onakav kadar što su rašćerali. Kako će se izvuć nek im je Bog upomoć.

  2. Vala treba je ugasit,onakvi nikom ne trebaju,bio sam na interno i jedna isfrustrirana ses tra mi je digla zivac,narogusena sva da se uplasis i jos se ona pita za sve glavna.Ono tamo je perverzija.Jadno

  3. Kad nešto treba privatizovati onda Gospodar kaže da Vlada upravlja državnom imovinom i ne pada mu na pamet da sluša bilo čije mišljenje. A kada dođe do problema u funkcionisanju tih preduzeća pomoć se trži iz Budžeta onih koje niko ništa ne pita. Zbog toga bi bilo dobro da se iz opštinskog budžeta, osim bolnici Meljine, po 25 hiljada eura pomoći uputi Atlas grupi i Pameli Anderson, neka im se nađe.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code