Početna Oko nas Budva “Na veslu priča” u Budvi ovog vikenda

“Na veslu priča” u Budvi ovog vikenda

0

Novih osam epizoda TV serije „Na veslu priča“ snimljenih u Budvi biće promovisane u Modernoj galeriji Budva u subotu 29. juna.

Poznati budvanski pripovjedači veslajući na barkama pričaju originalne priče o prirodi i na taj način postaju dio velike regionalne kinematografske antologije moderne književnosti. Ali u susretu i skladu sa najljepšim odabranim lokacijama Budvanske rivijere priče dobijaju posebnu izvornost koja je zapravo svježina ovoga originalnog formata, saopšteno je iz NVO Matica Boke.

U Budvi, dr Miroslav Luketić u priči „Miro i sabaljarka“ donosi svijet i mentalitet ribolovaca, profesorka Božena Jelušić u „Tajnom ulovu mašte“ živo razmatra tradiciju kulture kroz kužinu, novinar i publicista Ranko Pavićević iskustveno i konsternirano poredi Budvu sad i nekad u priči „Prst u moru“, kustoskinja mr Lucija Đurašković objašnjava legendom o „Santa Marija In Punta“ kult Bogorodice, stari žurnalistički vuk Savo Gregović u „Igranci duha“ slikovito i poetski pripovijeda o novinarstvu i boemštini, pjesnikinja i glumica Radmila Кnežević traži „Ravnotežu mora“, a dr Predrag Zenović nastavlja „Predanje“ o Svetom Stefanu. U zajedničkoj epizodi pod naslovom „Vatra od Don Кihota“ svi autori iz Budve u paralelnom intervjuu razmatraju aktuelnosti stvaralaštva, ekologije i mentaliteta.

Na promociji serije u Modernoj galeriji u Budvi u subotu 29. juna u 20 časova govoriće autori serije, a biće emitovana i polusatna zajednička epizoda. Ulaz je slobodan.

Nove epizode „Na veslu priča“ iz Budve biće emitovane od 1. jula 2019. na satelitskom programu RTS Svet, a od 22. jula na nacionalnom kanalu kulture RTS 3.

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Кomnenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Кalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: BD – Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Кosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code