Početna Ekonomija Na zemljište u kompleksu “Rivijere“ zastupnik radnika zatražio privremenu mjeru zabrane raspolaganja

Na zemljište u kompleksu “Rivijere“ zastupnik radnika zatražio privremenu mjeru zabrane raspolaganja

4

Iako Club Hotel Riviera u Njivicama ima novog vlasnika od prekjuče, to nije donijelo nikakvo poboljšanje  statusa desetak bivših radnika, koji se, od zatvaranja hotela u oktobru prošle godine, nalaze u finansijskom i pravnom ćorsokaku.

Vještak finansijske struke procijenio je da im bivši izraelski vlasnik duguje za neisplaćene plate, poreze i doprinose oko 40 hiljada eura. Međutim, u ovom trenutku izgleda ne postoji “pravno oružje”, kojim bi radnici namirili svoja dugovanja.

Njihov pravni zastupnik, Petar Zloković, zatečen je činjenicom da nikoga nije briga ni za njih niti za ono što su odradili i zaradili, a što ne mogu da naplate:

“Ja jednostavno ne mogu da vjerujem da nikoga nije briga za tih desetak radnika i za njihovo potraživanje koje nije milionsko. Razumijem da je riječ o većoj sumi, na primjer,  5 miliona, ali ovdje se radi o 40 hiljada eura. Za radnike nije briga državu, novoga niti staroga vlasnika, a na kraju krajeva ni Sud, koji samo oteže cio postupak. Zaista ne znam kako da se ti ljudi naplate”, ogorčen je Zloković.

On je stoga podnio zahtjev za pokretanje nove privremene mjere, ovaj put na zemljište na kojem “leži” hotelski kompleks. Jer, novi vlasnik je kupio samo objekte, ne i zemlju koja je data na korišćenje i još se “vodi” na starog vlasnika:

“To znači da se bivšem vlasniku, koji je korisnik oko 28 – 30 hiljada kvadrata zemljišta, zabrani raspolaganje zemljom do pravosnažnog okončanja postupka koji radnici vode. Odnosno, na kraju ukoliko dobijemo pravosnažnu presudu, možemo da pokušamo prodati to zemljište”, pojasnio  je Zloković.

Odluka Suda još  se čeka, iako je zakonski rok od tri dana prošao, ali Zloković i dalje vjeruje u pozitivan ishod postupka. Inače, ročište po tužbi radnika za neisplaćena dugovanja najavljeno je za 30. avgust u Osnovnom sudu.

4 Komentari

  1. Ako novi vlasnik nije kupio zemljiste,sto nije ni mogao po zakonu,onda nije ni prethodni,pa je vlasnik opstina koja ga je prije 50-tak godina dala na koristenje UTRO BOKA. Ovo je sigurno ovako po zakonu,da nije u pitanju CG,gdje je preci interes tajkuna.

  2. Otezanje postupka, dopuštanje advokatu da diktira zapisnik na ročištu, preinačene presude na Vrhovnom sudu ( ne vraćene na ponovni postupak, već preinačene u potpunosti a svaki pravnik zna šta to znači…). Donošenje privremenih mjera na apsolutnu štetu stranaka… da neduljim…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code