NACIONALNA IZLOŽBA 150 PASA SVIH RASA U SUTORINI

NACIONALNA IZLOŽBA 150 PASA SVIH RASA U SUTORINI

350
0
Podijeli

Herceg Novi će sjutra ponovo biti domaćin III CAC Nacionalne izložbe pasa svih rasa, koja će od 17 h biti upriličena na sportskom terenu kod motela „Vinogradi”, u Sutorini, od 17 h.

Predsjednik Kinološkog društva Herceg Novi, Boro Lučić, sa par prijatelja i entuzijasta i ove godine uložilli su veliki napor kako bi izložbu organizovali i promovisali grad i Crnu Goru, a uz to i podigli kolektivnu svijest o kinologiji i ljubavi prema “najboljim čovjekovim prijateljima na četiri noge”.
Na izložbi se očekuje učešće oko 150 pasa, kako iz Crne Gore, zemalja regiona, tako i iz Rusije, Češke, Mađarske i Slovačke, što je kao i na protekle dvije izložbe.
Prema Lučićevim riječima, troškovi oko organizacije izložbe kreću se oko 3000 eura, a najveći dio sredstava i dalje “obezbjeđuju” organizatori, uz pomoć sponzora. On ističe da u lokalnoj samoupravi ni nakon dvije uspješne izložbe, još nema “sluha” ni pomoći.
“Podrška lokalne samouprave je izostala, mada im se ove godine nismo ni obraćali zbog svih problema koje imaju. Ali mislim da bi smo imali isti slučaj kao i prošle godine, kada smo se obratili za pomoć, a nismo dobili nikakav odgovor. Lokalna samouprava definitvno bi trebalo da prepozna značaj jedne ovakve manifestacije, koja se održava u Herceg Novom” – kaže nam Lučić.
Ovakva izložba svakako bi trebalo i da se nađe u turističkoj ponudi grada, što bi bio dobar “presjek” između kulturno zabavnih manifestacija. Lučić je posebno ponosan na činjenicu da su Novljani, koji su i najbrojniji učesnici, podržali manifestaciju.
O najljepšim psima, njihovom ponašanju, njezi ali i ostalim “kategorijama” izložbe, odlučivaće četvoro sudija, dvoje iz Crne Gore – Miodrag i Sanja Vreteničić iz Bara, Nebojša Savičić i Vladimir Kovačević iz Srbije.
Lučić je u sportskom duhu podsjetio i da će sjutra ujutru izložba biti organizovana i u Budvi, naglasivši da će na novskoj biti dosta Budvana koji će preskočiti izložbu u svom gradu jer su prijavljeni u Herceg Novom.
“U svakom slučaju, dobro je da će učesnici u jednom danu imati priliku da osvoje više šampionata (Crne Gore, Balkana, Mediterana, Salvadora i Moldavije) što je nešto zaista posebno i za šta smo uspjeli da se izborimo”, kaže Lučić.
Za najbolje pse u 10 takmičarskih kategorija obezbijeđeni su pehari i vreće sa hranom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code