Početna Društvo Nacrt Strategije za mlade: Odrednice za poboljšanje uslova i prevenciju negativnih trendova

Nacrt Strategije za mlade: Odrednice za poboljšanje uslova i prevenciju negativnih trendova

1

Strategija za mlade tretira pitanje osnivanja Kancelarije za mlade kao referentnog tijela za pitanja mladih, obezbijeđivanje prostora za mlade kroz Omladinski klub ili Omladinski centar, ali i pitanje finansiranja programa za mlade u lokalnim zajednicama, saopšteno je iz press službe Opštine Herceg Novi.

Centralna javna rasprava o Nacrtu Strategije za mlade 2019-2022. završena je danas. Predstavnici nevladinih organizacija, školskih ustanova, kao i Centra bezbjednosti, pohvalili su dokument, ali i sugerisali na koji način dodatno poboljšati status mladih u Herceg Novom i uslove za njihov razvoj.

Picerija i restoran

Kao jedan od rijetkih gradova u Crnoj Gori u kojem ne postoji Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, prisutni su sugerisali osnivanje takve kancelarije, a koja bi mogla biti u sklopu Kancelarije za mlade. Takođe, ukazana je potreba za prostorom za mlade, u kojem bi se mogli informisati, stvarati i provoditi svoje slobodno vrijeme na kreativan i konstruktivan način.

Takođe, među prioritetima će ubuduće biti i međusektorska saradnja, tj. saradnja svih organizacija i ustanova koje rade sa mladima.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo je kazala da će Sekretarijat u saradnji sa svim realevantnim akterima realizovati Akcioni plan za 2019. godinu, te da su, shodno tome, nacrtom Bužeta OHN planirana sredstva za realizaciju.

Kako je navedeno u saopštenju, namjera je da se unaprijedi saradnja sa svim institucijama i NVO sektorom, kako bi smjernice date u Strategiji bile primjenjene. Zajedničkim i usklađenim djelovanjem na svim poljima postavlja se dobra podloga za poboljšanje lošeg statusa mladih u Opštini Herceg Novi.

1 komentar

  1. Dako zivne Dom omladine u Starom gradu i neko ponudi kulturna dogadjaje za nas. Ili neke zanimljive radionice kao sto je moja sestra isla ranije. Toliki novci se trose na sve i svasta, moze valjda i na ovo

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code