Početna Ke Nova Nad Bokom šetalo i “hvatalo” Mjesec 70 mještana i gostiju

Nad Bokom šetalo i “hvatalo” Mjesec 70 mještana i gostiju

0

Manifestacija „Nad Bokom po mjesečini“ okupila je ove godine 70-ak posjetilaca iz Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve. Kao i prethodne, kada je ovaj događaj ustanovljen, obilaženi su vidikovci u okolini sela Kameno, povezani uređenim pješačkim stazama.

Šetači su, podijeljeni u tri grupe, u pratnji vodiča, obišli austrougarsku tvrđavu na Tajnom brdu, odbrambene položaje iz doba JNA na uzvišenju Gručalica, te vidikovac pod brdom Šilobod, na pješačko-biciklističkoj stazi, okosnici ovog noćnog razgledanja hercegnovskog zaleđa.

Pogled na veći dio Boke Kotorske, sa svjetlima Herceg Novog i Tivta, uz istovremeni vidik na morsku pučinu, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nakon dvosatne šetnje, u kojoj je Mjesec tek na momente provirivao kroz oblake, grupe su se opet sjedinile u skladnom prostoru porte Crkve Sv. Jovana na Kamenom, gdje je, uz domaće priganice, čuveno kamensko vino i ostalo posluženje, organizovana prigodna prezentacija „Mjesec i mjesečina u nauci i narodnim vjerovanjima“.

– Ovom feštom hercegnovsko zaleđe je definitivno dobilo još jedno atraktivno dešavanje sa svim preduslovima za uspješan rast narednih godine, jer interesovanje je ovog puta bilo daleko veće od odziva, umanjenog kišovitim vremenom koje je vladalo do samog početka događaja. Svi koji i pored toga došli, sigurni smo da su se vratili puni pozitivnih utisaka i dobrog raspoloženja – napominju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena .

Organizator događaja je pored Agencije bila i MZ Kameno-Žlijebi, uz pomoć u vođenju Planinarskog klub „Subra“. U pripremi terena pomoglo je Komunalno stambeno preduzeće, dok su organizaciju podržali Opština i Turistička organizacija Herceg Novi.

Naredni događaj na Orjenu predstoji već narednog vikenda kada će se na Orjenskom sedlu odvijati manifestacija „Naš krš“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code