Početna Kultura Nagrada Mirko Kovač za najbolji scenario Ivanu Salatiću

Nagrada Mirko Kovač za najbolji scenario Ivanu Salatiću

3

U Rovinju će 28. septembra peti put biti dodijeljena nagrada Mirko Kovač u Kinu Gandusio kao završni program Šestih Dana Mirka Kovača, a nagradu za najbolji scenario dobiće Ivan Salatić za film „Ti imaš noć“.

Foto: www.fcs.rs

Salatić je i reditelj ovog igranog filma, u koprodukciji Crne Gore i Srbije i uz podršku Filmskog centra Srbije. On je premijerno prikazan u zvaničnom programu Venecijanskog filmskog festivala prošle godine. Nakon toga je uslijedio bogat festivalski život širom svijeta.

Publika u Herceg Novom mogla ga je vidjeti na ovogodišnjem HFF Montenegro film festivalu na Kanli Kuli. Salatiću je dodijeljena Zlatna mimoza za režiju za film “Ti imaš moć” za radikalno vizuealan i duboko promišljen postupak kojim piše vanvremensku hroniku Herceg Novog.

3 Komentari

 1. U pocetku sam mislio da cu napustiti projekciju jer smo navikli na brze scene, dinamicnu promjenu kadrova, replike i napadnu muzicku i zvucnu podlogu.
  Ali, ovaj film je sve to okrenuo naglavacke, u potpunosti oslikavajuci turobno stanje malih zajednica koje ostaju bez privrede i stalnog izvora prihoda.
  U potpunosti drugaciji od sve moderne produkcije.

  Bravo

  15
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code