Početna Društvo Nagrada Opštine za učenike OŠ „Orjenski bataljon“ i SMŠ „I.G.Kovačić“

Nagrada Opštine za učenike OŠ „Orjenski bataljon“ i SMŠ „I.G.Kovačić“

11

Opština Herceg Novi nagradila je danas osam učenika SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ i OŠ „Orjenski bataljon“ koji su na državnom takmičenju u Podgorici i Budvi postigli značajne rezultate.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i menadžer Dragan Šimrak pozdravili su mlade učenike, uz riječi podrške u procesu daljeg obrazovanja i budućih takmičenja, kao i da jednog dana svoje talente ulože u korist šire društvene zajednice.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo zadovoljna je što je Opština danas u prilici da ugosti vrijedne i talentovane učenike, koji su ostvarili značajan uspjeh na državnom takmičenju u nastavnim  predmetima geografija, engleski jezik, hemija ali i na takmičenju iz oblasti rada u stručnoj ugostiteljskoj školi.

Ona je poručila mladim učenicima da njihov uspjeh ne bi bio moguć bez svesrdnog rada njihovih profesora, zahvalivši prosvjetnim radnicima i školskim upravama koje prate takmičenja i tokom čitave godine rade sa najtalentovanijim đacima.

– Lokalna uprava, kao jedno od značajnih zadataka ima da ukaže na rad i uspjehe mladih i njegovanje njihovih talenata, i shodno tome, tu smo za svaki vid pomoći – kazala je Zambelić Pištalo.

Nagrađeni učenici su na poklon dobili vaučere u vrijednosti od 100 eura, koje će moći da iskoriste u knjižarama „Dambo“ i „Škver“.

– Vjerujem da će u narednom periodu biti prostora da učenike dodatno motivišemo i podržimo ih na još vidljiviji način, a danas se radi o simobličnim nagradama. Lokalna uprava ima dobru saradnju sa svim vaspitno obrazovnim ustanovama i uvijek ih podržavamo po pitanju odlazaka na državna i međunarodna takmičenja, a ta praksa će i ubuduće biti nastavljena – poručila je Zambelić Pištalo.

Direktor SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Momir Dragićević zahvalio se predsjedniku Katiću i saradnicima na prijemu, uz izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima učenika, ali i načinom na koji lokalna samouprava prati rezultate, kao i na podršci koju pruža ka njihovom ostvarenju.

Profesorica engleskog jezika u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Sanja Ateljević, ponosna je na činjenicu da su đaci te škole učestvovali na državnom takmičenju u Podgorici, gdje je bila dosta jaka konkurencija od preko 200 učesnika.

– Radi se o sjajnim đacima, a mi smo tu više da ih prepoznamo i malo podstaknemo – kazala je Ateljević.

Nastavnik restoraterstva Luka Milanović kazao je da su se učenici puno trudili na takmičenju održanom u Budvi 22. februara, postigli značajne uspjehe, i što je najvažnije, upoznali su se sa učenicima iz drugih škola i njihovim načinom rada.

Nagrađeni su:

OŠ „Orjenski bataljon“: Teodora Smolja (3. mjesto, hemija, mentor Oliver Jakovljević)

SMŠ „Ivan Goran Kovačić“: Vladimir Jovanović (1. mjesto, geografija, mentor Milenko Živković), Sara Novović (1. mjesto, engleski jezik, mentor Sanja Ateljević), Vido Mandić (3. mjesto, engleski jezik, mentor Snežana Brajović), Miloš Pašić i Robert Rašić (3. mjesto, restoraterstvo, mentor Luka Milanović), Vojka Medojević i Bojan Ostojić (priprema dezerta i jela, 1. i 2. mjesto, mentor Orion Fulurija).

11 Komentari

 1. Komentar, sto bi se ja opismenio kad u ovu Crnu goru na glavnim pozicijama stoje pjani, paranoični,osvetoljubivi ljudi koji rade na sebe i ne znaju ni padeže ni gramatiku!

  4
  2
 2. MARX ima matematicara i to dobrih.Poslije dugo vremena ucestvovanja iz matematike na drzavnom takmicenju Lecic Milan je osvojio sedmo mijesto kao najmladji takmicar,tako da smatram da je trebao biti pohvaljen!

  6
  5
 3. Brnjice, prvo se opismeni. Uzmi koji čas da te ko nauči upotrebu zareza, pisanje ijekavice i sve što ti bude trebalo, samo da se opismeniš. Napiši, da znamo, što ti to uprava napravi da napišeš ovakav maliciozan komentar i da hvaleći jedne, iskoristiš da kudiš druge? To se zove licemjerje.

  3
  4
 4. A GDE SU CUVENI MATEMATICARI IZ SREDNJE SKOLE, NIDJE IH NEMA OSIM KAD OBARAJU NA POPRAVNE. sVAKA CAST PROFESORICAMA JEZIKA U SREDNJOJ SKOLI A EVO I PROF GEOGRAFIJE, BRAVO ZA DJAKE!

  8
  3
 5. SRAMOTA DA OVOJ DJECI NEDADOSE DA RASPOLAZU SA SVOJIH 100 E,NEGO MORAJU POTROSITI GDJE NAREDE OPSTINARI.OVO IMA SAMO JOS KOD RIPLIJA VJEROVALI ILI NE

  6
  1
 6. Kako bi tek bilo da je uprava malo trijeznija i ljudskija! Svaka cast ovoj gospodji Ateljevic , predlažem je za direktoricu, kad bude reizbor a brzo ce. Ne pije , ne pusi od autoriteta, prava zena za to mjesto, jedino nije DF!

  10
  8
 7. Svaka cast djeco , i samo jedno vas molim nemojte se slucajno ugledat na te koji su vas primili nego cim pozavrsavate skolu preko grane da vas cjene i postuju kao ljude a ne da vas gledaju kao da vas iskoriste.
  Cak vam ni nagradu nisu mogli dat u ruke nego da se nekome namjesti pazar da morate uzimat stvari u knjizari i to odredjenoj unapred.
  Jadne li Opstine da nemoze bit jadnije

  10
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code