Početna Ekonomija Nagrada “Stvaratelji za stoljeća“ Porto Montenegru

Nagrada “Stvaratelji za stoljeća“ Porto Montenegru

1

Sa dodjele nagrada porto mneKompanija Adriatic Marinas dobitnik je godišnjeg priznanja Stvaratelji za stoljeća, koje dodjeljuje Međunarodni ekonoski forum Perspektive, odnosno njihov Komitet za dodjelu velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Komitet čine 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo iz devet evropskih zemalja.

Na svečanoj dodjeli nagrade u luksuznom hotelu Sheraton u Dubrovniku, nagradu je PR menadžeru Porto Montenegra, Danilu Kaleziću, dodijelio predsjednik žirija, prof. dr.Franz Schausberger.
Od predloženih 411 kandidata, odabrano je 97 dobitnika iz 9 zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija)
Prema riječima organizatora, kompanija Adriatic Marinas se, sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja izdvojila od ostalih, zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za vrlo kratko vrijeme uživa od svjetske klijentele.

– Razvojnim potencijalima i dinamikom investicije, marina za superjahte u nautičko naselje Porto Montenegro, predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u Crnoj Gori, sa impresivnom međunarodnom reputacijom. Tivatska marina je stvaratelj „za stoljeća“, kreator jednog novog segmenta u luksuznoj turističkoj industriji u lokalnoj zajednici, ali i u ovom dijelu Mediterana, istakao je PR menadžer Porto Montenegra, Danilo Kalezić.
Prema riječima predsjednika međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja Stvaratelji za stoljeća, prof. dr. Siniše Zarića, i ove godine nagrade i priznanja otišli su u ruke najzaslužnijih.

– Svi oni su heroji današnjice, ali i sjutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Zadovoljan sam jer su nagrade Staratelji za stoljeća otišle u desetak zemalja, te je to dodatni podsticaj laureatima u stvaranju opšte dobrobiti društva, izjavio je prof. dr. Siniša Zarić.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code