Nagrada “Stvaratelji za stoljeća“ Porto Montenegru

Nagrada “Stvaratelji za stoljeća“ Porto Montenegru

1
Podijeli

Sa dodjele nagrada porto mneKompanija Adriatic Marinas dobitnik je godišnjeg priznanja Stvaratelji za stoljeća, koje dodjeljuje Međunarodni ekonoski forum Perspektive, odnosno njihov Komitet za dodjelu velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Komitet čine 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo iz devet evropskih zemalja.

Na svečanoj dodjeli nagrade u luksuznom hotelu Sheraton u Dubrovniku, nagradu je PR menadžeru Porto Montenegra, Danilu Kaleziću, dodijelio predsjednik žirija, prof. dr.Franz Schausberger.
Od predloženih 411 kandidata, odabrano je 97 dobitnika iz 9 zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija)
Prema riječima organizatora, kompanija Adriatic Marinas se, sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja izdvojila od ostalih, zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za vrlo kratko vrijeme uživa od svjetske klijentele.

Picerija i restoran

– Razvojnim potencijalima i dinamikom investicije, marina za superjahte u nautičko naselje Porto Montenegro, predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u Crnoj Gori, sa impresivnom međunarodnom reputacijom. Tivatska marina je stvaratelj „za stoljeća“, kreator jednog novog segmenta u luksuznoj turističkoj industriji u lokalnoj zajednici, ali i u ovom dijelu Mediterana, istakao je PR menadžer Porto Montenegra, Danilo Kalezić.
Prema riječima predsjednika međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja Stvaratelji za stoljeća, prof. dr. Siniše Zarića, i ove godine nagrade i priznanja otišli su u ruke najzaslužnijih.

– Svi oni su heroji današnjice, ali i sjutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Zadovoljan sam jer su nagrade Staratelji za stoljeća otišle u desetak zemalja, te je to dodatni podsticaj laureatima u stvaranju opšte dobrobiti društva, izjavio je prof. dr. Siniša Zarić.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code