Početna Ke Nova Nagrade za najljepša mjesta sa vatrama u Baošićima

Nagrade za najljepša mjesta sa vatrama u Baošićima

0

Dok je hercegnovskom rivijerom šetalo hiljade posjetilaca, guštajući uz „Mimozine“ pratioce, svirku i delicije domaćina, tročlani žiri obilazio je 12 lokacija na kojima je prigana riba, da bi nagradili najljepše uređene i dekorisane tri vatre.

Tako je prema odluci žirija štandu „Mimozice“ dodijeljena I nagrada od 150 eura, drugu nagradu dobio je štand „Stari ribar“ i 100 eura, dok je trećeplasiranom štandu „Lanterna“ dodijeljna nagrada od 50 eura.

– Žiri je obrazložio da je štand „Mimozice“ koloritan kao mimoza (žuto –zeleni), ima širinu kao morska pučina i tradicionalno gospodsko gostoprimstvo. Štandom „Stari ribar“ dominira intimna ribarska atmosfera, obogaćena karnevalskom maskom u stilu mimoze. Na trećeplasiranom štandu „Lanterna“ ribarska mreža dominira, ali štandu nedostaju upravo lanterne – svjetiljke na moru – informišu iz MZ Baošići.

Tročlani žiri bio je u sastavu: Tatjana Lalić Lekić iz JUK Herceg Festa, Mimoir Maroš – novinar TVCG koji godinama pravi tv priloge o pučkim feštama, te predstavnik jednog od sponozra Praznika, Plantaže 13. Jul, Miloš Trifunović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code