Početna Sport Nagrađeni novski teniseri

Nagrađeni novski teniseri

0

U tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore nagrađeno je troje Novljana. Za najbolji teniserku u 2016. godini proglašena je Danka Kovinić,  u kategoriji do 16 godina sa najboljim nacionalnim plasmanom nagrađen je Vukan Zavišin, a Budimir Tomanović ima najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA). Za najboljeg tenisera proglašen je Ljubomir Čelebić.

danka-kovinic-9Kovinić je godinu završila na 71. mjestu, a najbolji plasman u 2016. godini bilo je 46. mjesto, 22. februara. Bila je učesnica Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a igrala je I WTA finale u Istanbulu. Kovinić se nalazi na pripremama na Novom Zelandu, prenosi Mina.

Vukan Zavisin peharPredsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da je ambiciozni plan za 2016. godinu ostvaren sa više od 90 odsto.

budimir tomanovic ul– Kalendar takmičenja TSCG predvidio je 66 turnira u svim starosnim kategorijama od čega je organizovano preko 80 odsto. Iz kalendara ETA i ITF organizovano je po šest turnira. Bili smo domaćini Fed kup takmičenja, a imali smo i dobar nastup u Dejvis kupu, kazao je Rašović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code