Početna Društvo Nagradni poziv za dizajn, izradu i postavljanje umjetničkih instalacija

Nagradni poziv za dizajn, izradu i postavljanje umjetničkih instalacija

0

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom pozvalo je zainteresovane nevladine organizacije da dostave prijedloge za dizajn, izradu i postavljanje umjetničkih instalacija od sakupljenog prirodnog i obrađenog drveta sa plaža.

Poziv je raspisan u okviru projekta WELCOME  (WatEr LandsCapes sustainability thrOugh reuse of Marine littEr) koji se finansira iz programa „Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020″. Poziv je otvoren do 4. novembra.

Cilj poziva je izbor, izrada i postavljanje najpogodnijih umjetničkih instalacija, izrađenih ponovnom  upotrebom otpada iz mora odnosno prirodnog i obrađenog  drveta sakupljenog na plažama, koje će doprinositi zaštiti ugroženih dijelova pješčanih dina na Velikoj plaži u Ulcinju.

Planirano je da se postavljanje dizajniranih i izrađenih umjetničkih instalacija nagrađenih NVO obavi u okviru radova na restauraciji dina. Postavljanje umjetničkih instalacija mora se izvesti u podnožju dine ili na drugoj adekvatnoj lokaciji i ne smije da uključuje uklanjanje, iskopavanje  ili ugrožavanje biljaka koje već postoje na dinama.

Tačne lokacije biće određene u dogovoru sa Morskim dobrom i zakupcima/korisnicima kupališta u čijem zaleđu je planirano postavljanje instalacija.

Najbolja rješenja sa dizajnom biće novčano nagrađena: I nagrada – 500 eura, II – 300 eura I III nagrada 200 eura.

Nevladinim organizacijama koje su dobitnici  prve, druge i treće nagrade dodatno  biće dodijeljen budžet od po 700 € za izradu instalacija i njihovo postavljanje na određenim lokacijama na Velikoj plaži.

 

Prijave se predaju kovertirane na adresu Morskog dobra u Budvi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code