Početna Magazin NAJBIZARNIJE VRSTE PIVA

NAJBIZARNIJE VRSTE PIVA

0

U posljednje vrijeme pravi ljubitelji piva, rođene pivopije, zgrožavaju se na piva sa ukusom limuna i grejfruta, kao na slabašna i ženska pića. I dok su tzv. ljetnja, voćna piva moda, bezalkoholna su apsurd.

Ali kad budete čuli kakve sve vrste piva zapravo postoje i od čega se prave, shvatićete da su limun i grejfrut sitnice.

Pica pivo
O hranljivosti piva se odavno zna. Ipak, neki su to shvatili previše bukvalno.
Pica pivo je pivo koje je skuvano sa paradajzom, hmeljom i začinima koji se stavljaju na picu. Rezultat je želja za eksperimentisanjem i viška paradajza jednog bračnog para iz Ilionoisa.
Ostrige su dodatak pivu u Irskoj, a pivo sa ukusom slanine složenim procesom proizvodnje dobija jedna pivara iz Bruklina.
U Meksiku pivu dodaju ljute papričice i dobijaju čilli pivo.

Dezert piva
Ovdje možemo izabrati pivo od banane. Banana pivu daje slatko gorku aromu. Ovo pivo je jako popularno u Velsu i ima 5,2 posto alkohola. Krem burle pivo donosi sastojke kao što su šećer, karamela i vanila.

Fensi pivo
Ako hoćete da budete fensi, ali da i u svečanim prilikama pijete omiljeno piće, za vas je onda idealno šampanjac pivo ili šampanjac sa ukusom piva. Oko 12 dolara košta flaša ovog neobičnog šampanjca koji po pakovanju ne biste razlikovali od običnog šampanjca.

Pivo od kafe
I uživanje u kafi ili pivu može biti spojeno u pivu od kafe. Ali ova kombinacija ne samo da je bizarna, već mora biti umjereno konzumirana.

Ljeto u boci
Kod nas su uobičajena piva sa ukusom voća, naročito u ljetnjim mjesecima. Američko Hell or high watermelon, donosi 100 postotni ukus svježe lubenice, a američko tržište ovo pivo ima u ponudi od aprila do septembra.

Mliječno pivo
Bilk, je vjerovali ili ne, naziv za pivo koje nastaje kombinacijom beer + milk.
Ideja nastala u Japanu, od sina jednog vlasnika diskonta, sastoji se u tome da se pivu u jednotrećinskom odnosu dodaje mlijeko.
Ovo pivo ima voćni ukus i ciljna grupa su žene.

Specifične ciljne grupe
U Njemačkoj su napravili pivo za naše najbolje prijatelje – pse. Kwispel, što u prevodu znači mahajući rep, je bezalkoholno pivo sa ekstraktom govedine, koje je izumila jedna vlasnica pet šopa. Ako poželite da vašeg ljubimca počastite ovim pivom, imajte na umu da košta 5 puta više od npr. Heineken-a.
A u Japanu djeci dozvoljavaju da imitiraju odrasle pijuckajući pivo za djecu. Sa mjesečnom prodajom od 75.000 flaša, ovo bezalkoholno pivo lansira slogan “Ni djeca ne mogu da se nose sa životom, ukoliko ne popiju nekad”.
A da tržište piva postaje osjetljivo na sve moguće podgrupe, pokazuje i pivo za slijepe, njemačkog proizvođača čije su etikete pisane Brajevom azbukom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code