Početna Društvo NAJČESĆE PRIMJEDBE POTROŠAČA NA OBMANJUJUĆE CIJENE

NAJČESĆE PRIMJEDBE POTROŠAČA NA OBMANJUJUĆE CIJENE

0

Povodom 15.marta , Svjetskog dana prava potrošača, koji se ove godine obilježava pod sloganom – Svaki potrošač ima pravo na bezbjednu hranu, iz Ministarstva ekonomije su naveli da potrošači u Crnoj Gori mogu očekivati svakog narednog bolju zaštitu svojih prava.

Potošači su se obraćali Savjetu u namjeri da saznaju kako da iskoriste svoja zakonska prava, kao i kako da reaguju u određenim situacijama kada smatraju da su ima prava ugrožena ili narušena.
– Najčešće primjedbe potrošača odnosile su se na nepravilno isticanje cijene, obmanjujuće cijene, njihovo neisticanje na proizvodima i uslugama koji su u prometu. Veliki broj prigovora potrošača bio je usmjeren na provjere aktivnosti trgovaca koje su se ticale pojave recidiva, a koje su mogle uticati na zdravlje potrošača, kazali su iz Ministarstva.
Taj Vladin resor će u narednom periodu posebnu pažnju usmjeriti na unaprijeđivanje zaštite potrošača u pojedinim oblastima, kao što su bezbjednost proizvoda i hrane, trgovina, turizam i ugostiteljstvo i javne i finansijske usluge.
Iz Ministarstva su naveli da je u pregovaračkom poglavlju 28 – Zaštita potrošača i zdravlja, nakon završenog skrining procesa i pripreme pregovaračke pozicije, ocijenjeno da se Crna Gora smatra dobro pripremljenom za pregovore.
Svjetski dan prava potrošača ima porijeklo u Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača, koju je donio bivši američki predsjednik John F. Kennedy 1962. godine.
Svjetski dan prava potrošača prvi put je obilježen 15. marta 1983. godine, stoga se svake godine širom svijeta sprovode razne kampanje kako bi se obilježio taj dan, a ujedno omogućila i promocija sveobuhvatnih temeljnih prava potrošača, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code