NAJEZDA PACOVA U BIJELOJ, KOMUNALNE POLICIJE NIGDJE!

NAJEZDA PACOVA U BIJELOJ, KOMUNALNE POLICIJE NIGDJE!

167
0
Podijeli

bijela zottoDa bi moglo doći do ”beranizacije” Bijele, e-mailom je Radio Jadran obavjestio stanovnik Bijele, Ljubo Šarović. On navodi da je posljednjih dana u neposrednoj blizini zelene pijace došlo do nagle najezde pacova koji dostižu veličinu zeca i to, kako kaže, ”kapitalca”.
Po njemu je tačna lokacija odakle se pacovi pojavljuju potok Pijavica, o kojem nam je i ranije pisao zbog izlijevanja fekalija, koje kako tvrdi Šarović, još uvijek plutaju kroz korito potoka. ”Dakle, strava i užas, prvo fekalije, pa sada pacovi koji se slobodno “šetaju” po nezaštićenom prostoru zelene pijace, gdje se prodaju voće, povrće i mliječni proizvodi” – piše nam ovaj Bijeljanin.
Svi kanali kojim se pacovi kreću vode prema popularnoj „žutoj kući” odnosno prestižnim „TM” apartmanima, a s obzirom da se u neposrednoj blizini „žute kuće” nalazi sabirna septička jama, on smatra da pacovi najvjerovatnije na tu lokaciju donose svoj plijen i akumuliraju ga, gdje se ujedno pare i kote.
– Da ne bi došlo, ne daj Bože, do „beranizacije” Bijele, odnosno pojave trovanja ili epidemije, pokušajte da u okviru svojih mogućnosti, pomognete da se problem riješi i da se pacovi kazne brzom deratizacijom – molba je ovog Bijeljana.
Na žalost, ni za razrješenje ovog problema, kao i nekih drugih na koje su nam ukazivali građani, nismo uspjeli da dobijemo načelnika Komunalne policije, Zorana Bijelića. A po njegovom bi nalogu došlo odmah do deratizacije ovog područja. U Herceg Novom su sve Veterinarske stanice privatizovane, pa je i to možda otežavajuća okolnost kada treba sprovditi slične akcije na uništavanju glodara ili inskekata. U svakom slučaju, bićemo uporni u pozivima, a moguće je da će do gospodina Bijelića ovaj apel za pomoć iz Bijele putem našeg portala biti dovoljan da bude efikasan sa svojom službom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code