Najmlađi Novljani obilaze institucije u gradu, prate dječije predstave…

Najmlađi Novljani obilaze institucije u gradu, prate dječije predstave…

3
Podijeli

Dok čekaju da zgrada vrtića i teren na Savini budu sanirani, u JPU “Naša radost” sprovode brojne aktivnosti u sklopu godišnjeg plana kulturnih i javnih djelatnosti.

Radove na vrtiću na Savini je polovinom oktobra otpočela firma „Inter most“ doo iz Podgorice, koja je izabrana na tenderu Direkcije javnih radova. U JPU “Naša radost” vjeruju da će posao biti završen, ali do tada u okviru redovnih aktivnosti svaka vaspitna grupa je veoma angažovana, informiše logopedica u JPU “Naša radost”, Ana Delić.

Picerija i restoran

– Svaka vaspitna grupa pravi svoj plan kulturnih i javnih aktivnosti i oni imaju slobodu u planiranju aktivnosti, odnosno kada će i gdje ići. Od 1. septembra do danas vaspitna jedinica Savina, srednja i starija grupa su bili u posjeti Dvorani Park, gledali su predstavu “Mačak u čizmama”, zatim su posjetili pijacu u gradu, kao i ribarnicu i fitness centar Gym 2000. Starija grupa iste vaspitne jedinice posjetila je umjetničku galeriju “Josip Bepo Benković”, zatim Gradsku bibilioteku, Dječiji dom “Mladost”- kazala je Delić.

U vaspitnu jedinicu u Igalu, uključene su starije grupe, koje su posjetile OŠ “Dašo Pavičić”, Meteorološku stanicu Igalo, dok je vaspitna jedinica sa Tople imala određene fiziške aktivnosti sa školicom sporta “Jump”. Oni su posjetili stomatološku ordinaciju “Šušić”, a srednja grupa je bila na seoskom domaćinstvu Vlaović u Sutorini. Vaspitna jedinica Bijela boravila je u OŠ “Orjenki bataljon”.

Delić je kazala da je mališanima svaki izlazak jako zanimljiv, jer im budi radoznalost i pokreće maštu i kreativnost, pa oni postavljaju razna pitanja i bogate riječnik.

3 Komentari

  1. Mogla bi i Bijela sa starijim grupama malo da se pokrene izvan sela Bijele da djeca nesto u gradu vide i znaju. Evo saradjuju sa djecijim domom pa mogu im obezbjediti prevoz.

  2. Dok čekaju da zgrada vrtića i teren na Savini budu sanirani,sva ta djeca ce uveliko zavrsit i osnovnu skolu…..culi ste i sami sta je Dusko Dugousko rekao pred izbore u HN…sa kim bi volio da dogovara izgradnje skola i vrtica…sigurno ne sa opozicijom na vlasti,samo sa svojima…JADNO od njega

Ostavite komentar

*

code