Početna Promo Najveći svjetski virtouzi na sceni Sinhra Porto Montenegra

Najveći svjetski virtouzi na sceni Sinhra Porto Montenegra

2

Veliki koncert Roby Lakatoš tria i Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Nade Matošević, biće priređen sjutra 29. juna, u Sinhru, u 21:30h.

Koncert se organizuje u sklopu druge edicije festivala Mediteranske note, koji okuplja najveće svjetske virtuoze, pa je tako Tivat zasigurno najveći svjetski podijum klasične muzike ovih dana.

Robi Lakatoš je virtuoz na violini, i često ga ljubitelji muzike opisuju kao romskog đavoljeg violinistu, majstora klasike, džezera improvizatora. Njegova jedinstvena umjetnička ličnost obuhvata sve od navedenoga i on kombinuje briljantnu tehniku sa stilskim majstorstvom, što ga čini jednim od najboljih violinista na svijetu.

Lakatoš je rođen 1965. godine u legendarnoj porodici romskih muzičara i direktan je potomak Janoša Biharija – poznatog “Kralja romskih violinista”, kome su se divili Betoven i List, i koji je inspirisao Bramsa da osmisli teme svojih mađarskih plesova.

Ljubitelji klasične muzike već znaju kako sjajnu energiju donose izvođenja Crnogorskog simfonijskog orkestra – Crnogorski simfonijski orkestar nastupao je prvi put 14. decembra 2007. godine na Cetinju i ubrzo postao osnova muzičkog života u Crnoj Gori. Sa njima su kao solisti nastupali sljedeći umjetnici: Monserat Kabalje, Miša Majski, Ivo Pogorelić, Ilija Gringolts, Denis Šapovalov, Simon Trpčeski, Stefan Milenković i Miloš Karadaglić na preko tri stotine koncerata u zemlji i inostranstvu.

Nada Matošević Orešković, pod čijom će dirigentskom palicom nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar, je nastupala sa Slovenačkim radijskim orkestrom, Slovenačkim filharmonijskim orkestrom, Orkestrom mladih Alpe-Adria, Meksičkim simfonijskim orkestrom, Kamernim orkestrom iz Katanije, Kamernim orkestrom “di Padova e del Veneto”.

Ulaz na koncert je besplatan.

2 Komentari

  1. Fenomenalno. Steta sto je gostovanje u Tivtu, a Tivat je za mene druga drzava, tako da propustam sve sto se tamo dogadja. Steta za Novljane i novske turiste jer su uskraceni za mnogo toga. Potreban je trud, rad i ulaganje da bi se od naseg grada napravilai letnjai pozornica kulture kao sto su to Dubrovnik, Kotor i dr.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code